vrijdag 28 augustus 2009

Naar een 'Judenrat' op de Westoever?


Khalid Amayreh, een links-leunende Palestijnse journalist wiens accurate berichtgeving ik al een tijdje volg, maakt zich op de website van het Palestinian Information Center ongerust en zeer boos over de recente ontwikkelingen op de Westoever: het congres van Fatah, de bijeenkomst van de PLO, het gedag van de PA (de veiligheidstrainingen van de Amerikaanse generaal Dayton) en de bekendmaking door premier Fayyad van plannen om een staat door te drukken. Volgens Amayreh gaat dat voor de Palestijnen de richting uit van de status van een soort Jodenraad zoals Joodse gemeenschappen die kenden onder de nazi-bezetting. En:
In all honesty, such a state would be a huge disaster for the Palestinian cause and the Palestinian people. It would be proven a solution for Israel’s and Zionism’s problems, first and foremost, since it would enable Israel to claim that the Palestinian issue was finally resolved with the creation of a Palestinian state..
Kijk hier voor Amayrehs uitbarsting. (Ik deel zijn vrees, zoals blijkt uit wat ik zelf eerder schreef).

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...