donderdag 22 oktober 2009

Ezra Nawi veroordeeld


Een rechter in Jeruzalem heeft woensdag de Israëlische activist Ezra Nawi tot een maand gevangenisstraf veroordeeld omdat hij twee agenten zou hebben geslagen toen hij enkele maanden geleden de sloop van een huis in de regio Hebron wilde helpen voorkomen.
Nawi ontkent te hebben geslagen. Er waren geen getuigen, de politiemensen zeggen dat het gebeurde toen zij Nawi meenamen naar binnen in een huis. Het ernstigst is dat Nawi ook zes maanden voorwaardelijk kreeg, die an kracht worden als hij nogmaals zou worden aangeklaagd. ook moest hij een boete betalen van omgerekend ongeveer 200 dollar en schadevergoedingen van 135 dollar aan alle twee de agenten.
Nawi's zaak trok veel aandacht, tot zelfs in de New York Times. Helaas was er veel minder aandacht voor Mohamed Othman, activist uit Jayyous, die een paar weken geleden werd opgepakt toen hij terugkwam uit Noorwegen waar bij reclame had gemaakt voor BDS. Voor zover ik weet zit Mohamed nog steeds vast.

Geen opmerkingen:

Israelische rechters onteigenen opnieuw een Palestijns huis in Silwan ten bate van de kolonisten

Het huis van de familie Samrin (Sumarin) in Silwan (FotoVrede Nu)  Een dag voor de deadline die Bibi Netanyhau zich had gesteld om dele...