donderdag 8 oktober 2009

Naar school in Gaza


Als ik dit soort foto's zie weet ik weer waarom ik - in navolging van Habiby's Umwertung aller Werten - deze site Abu Pessoptimist heb genoemd.

Anja Meulenbelt nam de foto over van de Palestine Telegraph en vertaalde: In de oorlog zijn 18 scholen geheel verwoest, en minstens 280 scholen behoorlijk beschadigd. Die kunnen niet gerepareerd worden, want zaken als cement, hout en glas worden ook niet toegelaten. En straks, als de kou komt, wordt het helemaal niet meer te doen, want de scholen die beschadigd zijn hebben geen glas om in de ruiten te zetten en het kan daar akelig koud worden.
En het is niet dat de wereld niet helpen wil. Er staan 1750 containers aan de grens met schoolspullen, pennen en papier, ter waarde van 150 miljoen dollar. Israël laat ze eenvoudig niet door. En waarom, vraagt een van de ouders, denken ze echt dat een kind met een potlood gevaarlijker is dan een militant die een raket afvuurt?

3 opmerkingen:

José Mooren zei

Wat jammer dat mensen die hier in het onderwijs werken en lid zijn van de AOB, helemaal niets hiertegen ondernemen. Althans tot nu toe.

Abu Pessoptimist zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Abu Pessoptimist zei

Ze zouden zich ook nog eens kunnen beroepen op Human Rights Watch dat op 11 oktober hierover een verklaring uitgaf. Zie de site van HRW, www.hrw.org

Na Grunberg is nu Abdelkader Benali mikpunt van de Israel-lobby

En het is dus weer raak met de jaarlijkse herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Vorig jaar was het Arnon Grunberg, die opmerking maakte waa...