donderdag 5 november 2009

Op de payroll van de CIA: Hussein van Jordanië



Altijd al het gevoel gehad dat er iets niet helemaal jofel was aan deze man? Ik heb hem wel eens ontmoet en vond hem vooral een soort Sinterklaas. Net als Sinterklaas altijd speelt dat hij Sinterklaas is, zo speelde Hussein zijn hele leven dat hij de waardige, slimme, kleine dappere koning was van Jordanië. Uit Time van deze week blijkt dat hij van 1957 totdat president Carter er in 1977 en eind aan maakte, voor 1 miljoen dollar op de paylist heeft gestaan van de CIA. Daarvoor werd hij betaald door de Britten.
Op de Arabische top van eind 1990 in Cairo, na de Iraakse inval in Kuweit, gooide de Iraakse minister van buitenlandse zaken Tariq Aziz een bord eten naar het hoofd van zijn Kuweitse collega onder de uitroep: 'Jij verrader, je bent een agent van de CIA.' De Kuweiti, de huidige emir Sabah al-Jabr al-Ahmed al-Sabah, viel flauw. Geen wonder. Tariq Aziz mikte duidelijk op de verkeerde.

1 opmerking:

Peter zei

Payroll is de toekomst! Als ondernemer kan ik collega ondernemers sterk aanraden om payrolling te gebruiken

Israel valt Aleppo aan: 42 doden

UPDATED -Israelische luchtaanvallen op de Syrische stad Aleppo hebben vrijdag in alle vroeger 42 mensen gedood, zo meldt het Syrisch Observa...