vrijdag 6 november 2009

Saudi's betrokken in Noord-Jemenitische strijd





Saudische vliegtuigen hebben donderdag luchtaanvallen uitgevoerd op posities van Noord-Jemenitische Houthi-rebellen langs de grens tussen Jemen en Saudi-Arabië. Ook werd er gevochten tussen Saudische troepen en de rebellen. Er werd een onbekend aantal slachtoffers gemaakt. Sommige bronnen spraken van 40 slachtoffers aan de kant van de Houthi's. Jemen heeft de aanvallen ontkend, maar een verslaggever van de zender Al-Arabiyya was ter plekke en rapporteerde gevechten in een heuvelachtig gebied dat bekend staat als Jebel Dukhan.
De gevechten volgen op een eerdere botsing, woensdag, tussen de Houthi's en Saudische grenstroepen waarbij volgens de krant Arab News een Saudische grenswacht werd gedood en 11 gewond. Ook werden vijf Saudische burgers gedood  (onder wie vier vrouwen) toen in een van de grensdorpen, het dorpje Al-Qarn,  hun huis werd getroffen door een raket. Dat zou gebeurd zijn tijdens schermutselingen waarbij de Houthi's grensdorpen hadden bezet. De dorpelingen werden vervolgens geëvacueerd. Op de foto een tentenkamp waarin zij tijdelijk werden ondergebracht. Onduidelijk is of de Houthi's die kennelijk door de Jemenitische regeringstroepen waren opgejaagd, weer uit de Saudische grensstreek zijn verdreven.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...