maandag 18 januari 2010

Trucks voor Gaza, een rekensom


Noam Sheizaf heeft op zijn blog Promised Land wat rekensommetjes gemaakt over de bevoorrading van Gaza. Hij volgt de woordvoerder van het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken op twitter en vangt dan bijvoorbeeld het volgende op:

Jan 14: #IDF: 108 aid trucks and supply of fuel and natural gas scheduled to cross into #Gaza today. Erez Xing open.
Jan 13: 171 aid trucks and a supply of fuel scheduled to cross into #Gaza today. Erez Xing open.
Jan 11: 74 aid trucks and supply of fuel and natural gas scheduled to cross into #Gaza today through Erez Xing
Sheizaf  meldt vervolgens dat volgens het CIA Factbook de bevolking van Gaza 1.551.859 mensen telt. Neem een relatief goede dag als 13 januari (171 trucks) en deel het aantal van 1.5 miljoen mensen door het aantal trucks. Dan krijg je als uitkomst dat er één truck was voor 9.075 mensen.   

Sheizaf volgt eraan toe dat  voor zover hij weet hulporganisaties berekenen dat per dag een hoeveelheid van 300 trucks - dat wil zeggen: een truck per 5.172 inwoners - nodig is om de bevolking Gaza te voorzien in hun minimumbehoeften aan voedsel, brandstof, kleding etc. Now consider this, zegt hij vervolgens

there haven’t been a single day in which 300 trucks of supply entered Gaza. I’ve looked back on the IDF spokesperson’s tweets, and didn’t find a single day in which even 200 trucks entered Gaza. And there are many days in which Erez crossing is closed, and not a single truck enters the strip.

Zodat het getwitter van de woordvoerder van buitenlandse zaken, dat ongetwijfeld bedoeld is om te laten zien dat Israël Gaza niet laat verhongeren, in feite dient als bewijs van het tegendeel.

Geen opmerkingen:

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...