maandag 18 januari 2010

Weer verzakkingen in Silwan als gevolg van Joodse opgravingen


Foto van het gat dat bij de vorige verzakking op 2 januari ontstond. 

Opgravingen onder Silwan, een dorp (of Arabische wijk) net ten zuiden van de Al Aqsa moskee en de muur van de Oude stad van Jeruzalem, hebben maandag een gat van 12 vierkante meter veroorzaakt in de belangrijkste weg van Wadi Hilweh, een deel van het dorp. De verzakking is slechts enkele meters verwijderd van een verzakking die op 2 januari plaatsvond. Een kleine vrachtauto is in het gat gereden en een kind is gevallen en gewond geraakt. De verzakkingen hebben overstromingen veroorzaakt in de Al-Ein moskee.
Ook het afgelopen jaar deden zich verscheidene verzakkingen voor. Bij de laatste daarvan werd een meisjesschool beschadigd en raakten 17 meisjes gewond.
De reden voor de verzakkingen zijn opgravingen die de kolonistenorganisatie Elad met Amerikaanse financiële steun doet in de wijkWadi al-Hilweh. Elad heeft verscheidene huizen in het gebied gekoloniseerd en is bezig een stelsel van tunnels aan te leggen. Het uiteindelijke doel is het creëren van een bijbels pretpark onder de Naam 'Ir David', Stad van David. Het gebied trekt - zie de foto en de website van Silwan - nu al grote aantallen Joodse bezoekers.


De straten in Wadi Hilweh zijn op Joodse feestdagen gesloten voor de bewoners van Silwan. Voor meer informatie zie deze site

Geen opmerkingen:

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...