vrijdag 16 april 2010

Opnieuw Palestijn gedood bij clash aan grens met Gaza










Israëlische APC (Armoured Personnel Carrier) in de 'gevechtszone' bij de grens met Gaza. (Foto AFP) 

Een strijder van de Al-Aqsa brigades van Fatah is vrijdagmorgen omgekomen bij een vuurgevecht met Israëlische troepen bij de grens met Gaza. Een tweede raakte gewond. Volgens de Aqsa-brigade verzetten de  de strijders van Al-Aqsa zich tegen een Israëlische undercover unit die de Strook probeerde binnen te dringen. 

Volgens het Israëlische leger deed de clash zich echter voor toen Israëlische militairen Palestijnen betrapten die een explosief wilden plaatsen nabij de grensafscheiding. Eerder deze week was er een soortgelijk incident. Toen werden vier Palestijnen gedood behorend tot een eenheid van de Islamitische Jihad.

Het Israëlische leger zei in een afzonderlijke verklaring, meldt Ma'an, dat de Palestijnen de aanwezigheid van burgers in het strook langs de grens aangrijpen als cover om 'terroristische activiteiten te plannen, zoals het plaatsen van bommen, uitvoeren van aanvallen of het ontvoeren van soldaten'  en dat het leger daarom de grensstrook 'als gevechtzone' beschouwt.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...