donderdag 15 april 2010

Twee auto's, 300 bomen en een swasti... pardon een Davidster

Davidster op een huis in Huwwara. De foto is van een eerdere visite van de kolonisten uit Yitzhar aan het dorp. Ditmaal bekladden ze de Bila ben Rab moskee.

Kolonisten uit de nederzetting Yitzhar bij Nablus zijn in de vroege ochtend van woensdag het nabijgelegen Palestijnse dorpje Huwwara binnengetrokken en hebben er twee auto's in band gestoken, een derde auto aangereden en de moskee beklad met onder meer Davidsterren, zo meldt Ma'an News. 
Al Jazeera English heeft een video reportage. De kolonisten uit Yitzhar zijn regelmatig in het nieuws met dit soort acties. Meestal hebben zij het gemunt op een ander dorp, Burin.
Haaretz meldt dat in de nacht van maandag op dinsdag 300 olijfbomen zijn vernield van het dorp Mihmash, ten oosten van Ramallah. Hier zijn de schuldigen vermoedelijk kolonisten uit de nederzetting Migrom, die vaker dit soort acties hebben uitgevoerd op deze plaats. De achtergrond is een dispuut over de eigendom van de grond. De kolonisten van Migron, net als Yitzhar een zogenaamde illegale outpost, hebben hun dorpje gesticht op privé land dat zij - aan de hand van vervalste papieren - beweren te hebben gekocht. De rechtmatige Palestijnse eigenaars hebben klachten ingediend tegen de vernieling van de bomen en het Israëlische leger stelt een onderzoek in. Maar Haaretz citeert de mensenrechtenorganisatie Yesh Din die zegt dat dit soort onderzoeken zelden of nooit tot een vervolging leiden.  
.

Geen opmerkingen:

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...