donderdag 24 juni 2010

Beschoten door kolonist: boete van 1500 shekel

Een 16-jarige jongen die begin juni werd beschoten door een kolonist, heeft een boete gekregen van de Israëlischde politie. Mohammed Ibrahim werd op4 juni in de borst geraakt toen hij van school naar huis liep, meldt Ma'an News. . Zijn vriend Moataz Moussa Omran Banat werd geraakt in zijn been.
Mohammed werd dinsdag met zijn vader ontboden op het detentiecentrum Etzion in de nederzetting Kiryat Arba bij Hebron.Ze werdend daar urenlang ondervraagd. Uiteindelijk werd Mohammed door de politie ervan beschuldigd dat hij stenen naar kolonisten had gegooid en gedwongen om een boete te betalen van 1500 shekel.
De jongens waren beschoten buiten het vluchtelingenkamp Al-Arrub bii Hebron, waar ze allebei woonden. Ze werden naar het Ahli ziekenhuis in Hebron gebracht, waar Mohammed werd geopereerd en Moataz op de intensive care belandde. Getuigen van het incident meldden dat de schutter zijn auto stilzette, uitstapte en in het wild weg het vuur opende. Later meldde een kolonist zich bij de politie. Hij zei in de lucht te hebben geschoten. Hij kreeg huisarrest.
Of de kolonist wordt vervolgd is onduidelijk.De politie gaf geen antwoord op vragen van Ma'an. Kolonisten worden zelden vervolgd voor dit soort daden. De mensenrechtenorganisatie Be'tselem meldde in zijn laatste jaarverslag dat er een 'ongeschreven politiek van bestaat om Israëli's die geweld plegen tegen Palestijnen of Palestijnse eigendommen vernielen met zachte hand tegemoet te treden'. B'tselem heeft sinds september 2000 ruim 200 klachten ingediend. Slechts negen ervan resulteerden in veroordelingen.       

Geen opmerkingen: