dinsdag 22 juni 2010

Gevraagd: sterke, gemotiveerde vrouwen

Er zijn dingen die je niet wilt geloven, zelfs niet als je ze ziet. Die zijn zo vervreemdend dat je je in een andere wereld waant, of in een droom. Iets dergelijks is deze advertentie hiernaast uit de krant Yediot Ahronot:

De vertaling luidt:

Veiligheidsorganisatie
   zoekt
  VROUWEN 
die sterk en gemotiveerd zijn
om vrouwen uit het hulpkonvooi van Hezbollah
naar Gaza op te pakken 
de activiteit vindt plaats op vrijwilllige basis

telefoonnummer etc.

De advertentie (gespot door Richard Silverstein) geeft geen naam voor de organisatie die de sterke   gemotiveerde vrouwen zoekt. Silverstein denkt aan de veiligheidsdienst Shin Bet en zegt erbij dat ze hun huiswerk daar beter moeten doen, want Hizbollah  heeft niets te maken met dit nieuwe hulpkonvooi dat een dezer dagen vanuit de Libanese stad Tripoli  met 50 vrouwen aan boord via Cyprus naar Gaza wil varen. De Shin Bet? Je zou zeggen, daar hoeven ze toch alleen maar een blik agenten open te trekken?
 
Of anders een blik soldaten?
 

2 opmerkingen:

Noa zei

Grappige advertentie..for your information (als u t al niet wist) t'is alleen een hoax, een comedy tv programma, moadon layla, schijnt hier achter te zitten. Neemt niet weg dat Shin Bet, de echte dus, wel de intentie heeft gebruik te maken van vrouwen, maar dan de al getrainde en in het leger dienende vrouwen.

Abu Pessoptimist zei

Ik wist het niet, maar had wel zo'n vermoeden. Ik hield me niet voor niets een klein beetje op de vlakte in mijn post.