woensdag 30 juni 2010

Nasleep rellen Silwan: vijf arrestaties, waaronder van een 12-jarige

De rellen van afgelopen zondagavond in de wijk Silwan van Jeruzalem hebben nog een nasleep. Dinsdagmorgen kwam de politie terug om vijf mensen te arresteren, onder wie de 12-jarige  Baha al-Rajabi. Twee andere arrestanten waren leden van de familie Abu Nab, rond wier huis zich de rellen concentreerden.
In The Huffington Post gaf Hagit Ofran van Vrede Nu een beeld van de veldslag. De clashes zouden begonnen zijn tussen het bewakingspersoneel van het (illegale) kolonistengebouw Beit Yehonatan en stenengooiende kinderen. Wie begon is onduidelijk. Maar de bewakers, die al eerder geweld niet hadden geschuwd schrijft Ofran, kregen steun van de grenspolitie. Die drong met geweld het huis van de familie Abu Nab binnen - een huis dat de bewoners van Beit Yehonatan eerder hadden gedreigd met geweld te zullen ontruimen. Zij schoten binnenshuis (wat zonder meer levensgevaarlijk is) traangasgranaten af, die de familie verdreven.
Het geweld in de buurt nam daarna toe. Ma'an meldt dat 52 mensen ter plekke moesten worden behandeld (ter plekke omdat de politie ambulances verhinderde de gewonden af te voeren). Eén inwoners van Silwan, Mohammed al-Qawasmeh, verloor een oog doordat hij werd geraakt door een stun-granaat. De 19-jarige Ala Abu Nab,  werd later in het ziekenhuis geaborteerd, nadat ze door de inval in haar huis in shock was geraakt. Ze was vijf maanden zwanger. Ook de 32-jarige Raja Sameren, drie maanden zwanger, moest een abortus ondergaan na het inhaleren van het gas.
Ofran meldt nog dat de politie verschillende auto's van Palestijnen met opzet beschadigde, bijvoorbeeld door ze te rammen met jeeps of door met geweerkolven de ruiten in te slaan. Op de door haar gemaakte fotootjes: door kinderen verzamelde hulzen van afgeschoten projectielen en een beschadigde auto.  

1 opmerking:

Anoniem zei

Ongelofelijk dat dit kan en mag gebeuren onder toeziend oog van de gehele wereld.
Kijken wat Mient Jan Faber hier over te zeggen heeft,kijken wat de Christen Unie en SGP hierover zeggen,kijken wat het CIDI hierover zegt of zwijgt. Hoe maak je mensen tot lopende tijdbom,hoe maak je dat mensen opgroeien met haat,door dit soort dingen te doen.
Werkelijk walgelijk.
Ook het stuk over de gezondheid van kinderen op de West Bank,zelf heb ik een documentaire gezien over kinderen op de vuilstortplaats in Palestina. Het is een schande dat kinderen ,waar ook ter wereld anno 2010 op vuilnisbelten rondlopen en leven.
Een teken van geen beschaving als regeringen dit toelaten.
Jose