dinsdag 8 juni 2010

Nir Baram over Israels zelfbedrogIk ben niet meer van de school die hoop put uit demonstraties in Tel Aviv (of Sheikh Jarrah) tegen alles wat er mis gaat in Israël. Ik vrees dat er meer nodig is dan nu en dan een demonstratie om het allemaal nog in goede banen te leiden. Maar op deze video van de demonstratie van afgelopen zaterdag in Tel Aviv tegen de aanval op de Free Gaza Flotilla wordt een zonder meer indrukwekkend verhaal gehouden door de schrijver/journalist Nir Baram. Hoe in Israël de propaganda zo gemanipuleerd wordt dat zelfs vredesinitiatieven en hulpkonvooien gezien kunnen worden als een aanval van een vijandige, antisemitische wereld. Hoe Israël vergeet dat de Arabische Liga al acht jaar geleden een vredesaanbod deed (het oorspronkelijke aanbod dateert zelfs uit 1982, Nir)
Dit is verplichte kost voor de Israël-apologeten door dik en dun, of ze nu Joods zijn of behoren tot de aanhang van de Christen Unie of Maxime Verhagen.
Of is die Nir Baram misschien een self-hating Jew en een Joodse antisemiet?

Geen opmerkingen:

Israeli's roven 100 palmbomen en breken vier huizen en een kapperszaak af

(Foto IMEMC) Israelische militairen zijn woensdag binnengevallen in het dorp Jiftlik (ten noorden van Jericho n de Jordaamvallei) en hebben ...