donderdag 12 augustus 2010

Rechter stelt van terreur verdachte Chaim Pearlman in vrijheid

Een rechtbank in Petah Tikva heeft woensdag de van terrorisme verdachte rechts-extremist Chaim Pearlman in vrijheid gesteld omdat er onvoldoende bewijs was om hem langer vast te houden. Pearlman,die verdacht wordt van moord op vier Palestijnen en het verwonden van een aantal anderen, werd een maand geleden aangehouden. De Shin Bet had gevraagd hem langer vast te mogen houden, maar de rechter oordeelde dat er onvoldoende bewijzen tegen hem verzameld waren. Pearlman blijft onder huisarrest.
Pearlman, die een aanhanger van de ooit verboden Kach-partij zou zijn en in het verleden meermalen wegens rechtsextremistische uitingen en demonstraties werd aangehouden, had op zijn beurt de Shin Bet ervan beschuldigd dat de dienst hem zou hebben proberen aan te zetten tot moord op sheikh Raed Salah, de leider van de Islamitische Beweging, noordelijke afdeling. Pearlman zou een medewerker van de dienst zijn geweest.
De vrijlating van Pearlman steekt schril af bij de andere zaken die de Shin Bet nog onder haar beheer heeft en waarvan de verdachten nog steeds worden vastgehouden, zoals de zaken tegen Omar Said en Sameer Makhoul, of de onlangs aangehouden Druzische verdachten vader en zoon Sha'ar uit Majdal Shams op de Golan en Mahmoud Masarweh uit Baka Gharbiyeh.

Geen opmerkingen: