vrijdag 3 september 2010

Kolonisten beginnen met bouw nieuwe nederzetting


Opgewonden kolonist, ongeïnteresseerde soldaten, een boer en zijn zoon, een typerend beeld uit de heuvels van Zuid-Hebron. 

The Palestine Telegraph meldt dat een groot aantal kolonisten donderdagnacht begonnen is met het bouwen van een nieuwe nederzetting in de heuvels bij Hebron op bouwland van het dorp Baq'a. Een bewoner van het dorp meldde dat de kolonisten in de avond kwamen met zand, cement, hout en watertanks en op een heuveltop van het dorp aan het werk gingen.Volgens de dorpsbewoner is het land eigendom van Abdel Jawad Jaber en beslaat het stuk land enkele honderden dunam. De dorpelingen bleven binnen terwijl de kolonisten bezig waren, uit angst te worden aangevallen. De Telegraph meldde ook dat militairen de weg tussen Hebron en Bani Na'im, ten oosten van Hebron en dicht bij de nederzetting Kiryat Arba, met behulp van een bulldozer hebben afgesloten.
 Palestinian News Network PNN meldde dat gewapende kolonisten ook bij Nablus een stuk land bezetten. Dat gebeurde bij Qaryit, een dorpje dat ligt ingeklemd tussen de nederzettingen Shilo en Aliyah. De kolonisten bezetten er 130 dunam en ontwortelden olijfbomen met behulp van een bulldozer. Ook vielen de kolonisten auto's aan op een nabijgelegen weg. Er was alleen materiële schade. 

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit positieve brichtje las ik net op de weblog van Henri Veldhuis
http://www.henriveldhuis.nl/LocalFiles/HomePageFiles/Van_Agt_Stentor.jpg

Corrie van der Hart

De Westoever is helemaal niet bezet, hij wordt gekoloniseerd

Wij spreken gewoonlijk over 'de door Israel bezette westelijke Jordaanoever'. Die terminologie is echter onjuist. Een bezetting vero...