zaterdag 25 september 2010

Opnieuw felle onlusten in Jeruzalem, peuter stikt door traangas

Vrijdagavond zijn opnieuw rellen uitgebroken in de wijk Silwan van Oost-Jeruzalem, waar donderdagmorgen vroeg  de 28-jarige Samer Sarhan (28) vader van vijf kinderen, werd doodgeschoten door een wachter die de in de wijk wonende kolonisten beschermt. In Silwan en omringende wijken zijn duizenden politiemannen op de been. Desondanks wordt er op grote schaal gevochten
Er werden branden gesticht en stenen gegooid. De politie schoot enorme hoeveelheden traangas af. Kinderen werden naar de kelders gedirigeerd, waar de verstikkende werking van het gas minder voelbaar is. In de belendende wijk Issawiyeh stikte een peuter, de 14 maanden oude Muhammed Abu Sneneh, in het gas. In Silwan werd de vrouw van de donderdag gedode Samer Sarhan met  verstikkingsverschijnselen naar het ziekenhuis vervoerd. Een man raakte gewond door een rubber kogel. Op een gegeven moment begon de politie van de daken stenen te gooien. een vrouw raakte daardoor ernstig gewond.
De onlusten kwamen donderdag in alle hevigheid op gang na de begrafenis van Sarhan, waaraan een 1000-tal mensen deelnam. De menigte vernielde auto's en bussen en bekogelde de politiemacht met stenen. Zo'n tien mensen raakten gewond, waaronder een Israeli die een steekwonden opliep. Donderdagavond keerde de kalmte weer terug. De politie arresteerde vrijdag een 16-tal mensen volgens Ynet, en posteerde een grote politiemacht in en om de wijk, die de in- en uitgangen afsloot met checkpoints. Dat kon niet verhinderen dat vrijdagavond opnieuw branden werden gesticht en gevechten uitbraken.    

3 opmerkingen:

Goudal zei

Een blog van je over bijgevoegde link komt nog neem ik aan.

http://www.liveleak.com/view?i=f7f_1285099569

Abu Pessoptimist zei

Beetje sneu, zo'n reactie, Goudal. Voor wie niet weet welke links dit is: het gaat om de steniging van een vrouw 'ergens' in Oost-Pakistan. Daar worden ook regelmatig de VS onwelgevallige Taliban-leiders door uit drones afgeschoten raketten neergemaaid, meestal met hun familie en wat buren en vrienden. Daar schrijf ik ook niet over.

Anoniem zei

Over de miljoenen doden in Congo is ook veel te schrijven maar dat doet niets af aan de bezetting van Palestina en het voortdurende geweld en intimidatie van Israël.
Abu,ik lees je blog met veel interesse en dank je voor alle informatie die je geeft.
jose