woensdag 15 september 2010

Een dode, twee gewonden in Gaza na nieuwe beschietingen

Update woensdagmiddag:
De 23-jarige Wajdi Jihad Al-Qadi is woensdag gedood en twee mannen zijn gewond geraakt in de zuidelijke stad Rafah in de Gaza-strook na nieuwe Israelische bombardementen van het tunnelgebied, zo hebben ooggetuigen gemeld. Alle drie waren tunnelarbeiders. De Israelische vliegtuigen bestookten de tunnels met raketten nadat eerder twee Qassam-raketten op Israel waren afgeschoten, waarvan er één landde in open terrein op een industriegebied in Ashkelon. Ook werden acht mortiergranaten afgeschoten die landden in de Negev. Bij dit alles vielen geen slachtoffer en er was geen schade. Israel meldde later dat twee projectielen een lading met fosfor bevatten. (Tot zover de update) 









Dinsdag waren twee mensen gewond geraakt in het centrale deel van de Gaza-strook bij Juhor ad-Dik, ten oosten van het Bureij kamp door een Israelische beschieting. Van één van hen is de toestand ernstig, aldus medische bronnen. Volgens het Israelische leger was er een groep mensen die een RPG (anti-tank raket) afvuurde. Daarop werd teruggeschoten met tankgranaten en met lichtere wapens. Volgens de legerwoordvoerder werd een van de Palestijnen geraakt en 'klaarblijkelijk gedood'.
Het was het tweede incident van deze aard in drie dagen. Zondag schoot het Israelische leger een herder van 91 dood, evenals zijn kleinzoon van 17 en een vriend van de kleinzoon van 16. Het Israelische leger gaf dinsdag toe dat deze drie burgers waren en niet te maken hadden met 'terrorisme'. Volgens de militairen had één van hen iets opgeraapt dat werd aangezien voor een projectiel.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...