woensdag 5 januari 2011

Activisten van hulpkonvooi Asia2Gaza via Rafah naar binnen

De activisten van Asia2Gaza werden dinsdag ontvangen door Ismail Haniyah (midden met geheven hand),  premier van de regering van Gaza. 

Een 112-tal activisten van een hulpkonvooi uit Azië voor Gaza, het Asia2Gaza konvooi, is gisteren via de grens bij Rafah de Gaza-strook binnengegaan. Zij behoorden bij een schip met hulpgoederen voor Gaza dat 7000 kilometer had gevaren en van Pakistan via Iran, Turkije, Syrië en Libanon gisteren uiteindelijk in de haven van El Arish (Egyptische Sinai) afmeerde. Dat gebeurde met enige vertraging, omdat de Egyptische autoriteiten 30.000 dollar liggeld vroegen. Uiteindelijk werd 10.000 betaald.
Het schip vervoerde vier ambulance, acht schoolbussen en 1000 ton voedsel, medicijnen en hulpgoederen. Het is niet duidelijk wat Egypte hiervan (ongetwijfeld in overleg met Israel) zal doorlaten. De meeste activisten die werden binnengelaten waren overigens met het vliegtuig gekomen. Zeven Iraanse parlementsleden mochten van Egypte niet doorreizen, en ook 13 anderen, onder wie activisten en journalisten, kwamen niet verder dan El Arish.

Geen opmerkingen:

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...