zondag 27 maart 2011

Israel doodt twee leden van de Islamitischye Jihad in Gaza

Verdriet van nabestaanden in het Kamel Udwan ziekenhuis in Jabaliya

Een Israelisch onbemand vliegtuigje heeft zondag bij het Jabaliya kamp in Noord-Gaza een raket afgevuurd die twee mensen heeft gedood en drie verwond. De twee doden werden door het Kamal Udwan ziekenhuis in Jabaliya geïdentificeerd als Sabri Hashim Asaliyya (26), een ziekenbroeder die zeer onlangs was getrouwd, en Radwan Namrouti, (ook 26) beiden uit het Nusseirat kamp. De Islamitische Jihad's militaire vleugel bevestigde later dat beiden tot de beweging behoorden.
Iron Dome (Haaretz)
Volgens Israel werden de twee gedood toen zij voorbereidingen troffen om een raket op Israel af te vuren. De Islamitische Jihad zei alleen dat de twee werden gedood bij een Israelische aanval. Het aantal slachtoffers in Gaza in een week tijd is met deze aanval gekomen op 12 doden en meer dan 50 gewonden.
Op voorstel van Hamas hebben alle  fracties in Gaza zaterdag gezamenlijk een bestand aangeboden op voorwaarde dat ook Israel het in acht neemt. Israel heeft niet op het aanbod gereageerd.  Israel nam zondag bij Beer Sheba een nieuwe raketafweersysteem in gebruik, de Iron Dome (IJzeren Koepel) geheten.

Geen opmerkingen:

Israel sloopt 9 woontenten en 7 huizen, 200 bedrijven moeten weg, imam mag niet meer preken

Sloop in Deir al-Hajle bij Jericho. Zeven woontenten en twee schuren plus hun inwoners, samen acht families, verwijderd. (Foto Wafa) Isr...