zaterdag 19 maart 2011

Vandaag: demonstreren op de Dam tegen racisme en uitsluiting

 Vandaag, zaterdag 19 maart, is er een demonstratie onder de leus ‘Stop Racisme en Uitsluiting’. Aanvang 14.00 uur op de Dam in Amsterdam. Hieronder vast een voorproefje van de groep die het programma opent: Vélo Volé....:


....en Salah Edin die het programma sluit:


Daartussen een optocht en een stoet van sprekers. Voor het volledige programma klik hier.

7 opmerkingen:

harieson zei

Israël voert luchtaanvallen uit na rakettenregen uit Gaza
door Pim van den Dool
Buitenland
Israël heeft vanmiddag doelen van Hamas in Gaza bestookt nadat Palestijnse militanten vanochtend meer dan vijftig raketten op het land afvuurden. Bij de raketaanvallen raakten twee Israëli’s gewond. De Israëlische tegenactie leidde tot vijf gewonden aan Palestijnse kant.

Volgens de Israëlische krant Haaretz zijn er al maanden niet zoveel raketten vanuit Gaza op het zuiden van Israël afgevuurd. De meeste van de vijftig raketten van vanochtend kwamen in de Negevwoestijn terecht, maar een aantal kwam in zuid-Israëlische plaatsen terecht. Twee Israëlische burgers raakten daarbij lichtgewond en ook werd een gebouw beschadigd.

De fundamentalistisch-islamitische beweging Hamas, die de Gazastrook bestuurt, zei tien van de vijftig aanvallen te hebben uitgevoerd en legde de volgende verklaring af:

“Het treffen van doelen van de vijand was een antwoord op de aanhoudende zionistische aanvallen op de Gazastrook. De laatste aanval was twee dagen geleden, toen twee van onze strijders omgebracht werden.”

Het Israëlische leger voerde vanmiddag vergeldingsacties in Gaza uit. Bij luchtaanvallen op doelen van Hamas raakten volgens doktoren in Gaza vijf officieren van Hamas en een Palestijns jongetje gewond.

Anoniem zei

Abu,ik ben niet gegaan terwijl ik vrijwel altijd wel naar acties ga of ze zelf uitvoer.
Agnes Jongerius wilde de PVV niet uitsluiten en met hen samenwerken. Ook vind ik dat de FNV en andere vakbonden zich sterk moeten maken voor werknemers in binnen en buitenland dus geen afspraakjes maken met de heer Wientjes van VNO-NCW.
Ook vind ik dat via werknemersorganisaties/vakbonden er via pensioenfondsen niet geinvesteerd mag worden in wapens of bedrijven die gelieerd zijn aan wapenproductie. Door deze wapens worden ook werknemers getroffen en pensioenfondsen investeren ook in zaken die de bezetting mogelijk maken.
Was jij er wel?
jose

Abu Pessoptimist zei

Harieson, jij ziet een gat in mijn blog en stopt er een stukje NRC in? Ik had die raketten en tegenaanvallen maar even gelaten. Zoals ik ook een paar honderd gerooide of gekapte Palestijnse olijfbomen op de Westoever niet heb gemeld. Het is teveel. Soms is het beter de zaken later een keer bij elkaar te vegen.

Abu Pessoptimist zei

José, ik was er wel, maar heel erg laat. Komt mede doordat ik een soort weekendhuwelijk heb. We zien elkaar vooral za. en zo. en soms gaat dat ten koste van andere dingen.
Er waren erg weinig mensen, wat m.i. te denken geeft. Organiseer het zo dat er veel publiek komt, of organiseer het niet. Zo werkt het als een bewijs van onvermogen.
Jongerius heb ik niet gehoord. Maar als ze met de PVV wil samenwerken ben ik het daar faliekant mee oneens. De PVV sluit uit. Dat alleen al maakt samenwerking onmogelijk, los van het feit dat mensen die discrimineren zichzelf diskwalificeren.

Anoniem zei

http://palsolidarity.org/2011/03/17061/
zeer heftig,geen reactie van de Israelische regering of internationale gemeenschap.
Natuurlijk is voor velen het nieuws over Japan en Libie erg groot en misschien wel te veel voor een normaal denkend mens. Ik was erg druk met mijn nieuwe pc,oude was overleden maar ondanks dat,ik ben echt boos,boos om de manier waarop de zogenaamde internationale gemeenschap reageert. Je mag als dictator miljarden onttrekken aan de economie en dat stallen in een EU land of de VS,je mag vruchtbaar land kopen in arme Afrikaanse landen,je mag uraniummijnen ontginnen rondom de watervoorziening van een land met alle gevolgen van dien want dat laat geen zichtbare wonden achter,dat wordt niet gefilmd door het NOS journaal. Mensenrechten zijn zeer selectief,ben je als land belangrijk dan zal men ingrijpen als het echt te erg wordt,ben je niet belangrijk als land dan maakt het weinig uit.

De straling in Japan maakt ons bang,zullen wij er iets van merken?
De doden die vallen bij de vervuiling door ontginning van uraniummijnen lijkt voor weinig mensen een probleem. Die slachtoffers zijn arm en onzichtbaar en dat laten wij liever zo.Heb jij iemand horen praten over de gevolgen van uraniummijning in Niger of Malawi? Ik niet,maar hun leven en hun milieu loopt ernstig gevaar,dat maakt Sarkozy niet veel uit,Frankrijk zit diep in de uraniummijning. Nu laat hij zijn spierballen zien,pffffff.
Sorry Abu,dat ik jouw blog gebruik om mijn boosheid te uiten.
Jose

Anoniem zei

https://picasaweb.google.com/VrijstadHenri/SabeelIntConference2011#slideshow/5577735395532248978
foto van Joel Voordewind ,op bezoek bij Avigor Lieberman.
Mooie diashow van Henri Velthuis die ik zeer bewonder.
Jose

Anoniem zei

Jose
Ik heb die fotoreportage van Henri Veldhuis over de Sabeelconferentie ook gezien. Bij die foto's waar die Joel Voordewind op staat, staan ook Ormel en Atzo Nikolai.
Ik heb ook veel bewondering voor Henri Veldhuis, maar nog meer voor Meta Floor. Die doet fantastisch werk in Jeruzalem. Ze heeft het gelukkig voor elkaar gekregen bij Kerk in Aktie, dat ze nog langer mag blijven bij Sabeel in Jeruzalem. zie haar weblog. In 2009 ben ik met haar mee op reis geweest.
Corrie

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...