woensdag 4 mei 2011

Barenboim dirigeert in Gaza

Daniel Barenboim, een van de grootste musici van onze tijd, pianist en dirigent, heeft op 3 mei het 'Orkest voor Gaza' gedirigeerd in Gaza. Geweldig. Eine Kleine Nachtmusik van Mozart in Gaza City door een Israelische dirigent en een internationaal orkest dat speciaal vauit Berlijn was ingevlogen en via El Arish naar Gaza ging. Barenboim heeft overigens ook een Palestijns paspoort. Hij was destijds samen met de inmiddels overleden Edward Said de oprichter van het Diwan orkest, een orkest van jonge Palestijnse en Israelische musici.
Voor meer bijzonderheden moet ik helaas verwijzen naar The Guardan. Ik ben deze week in Frankrijk en zelden heb ik zoveel problemen met internet gehad als nu. De baas van het internet café waar ik altrijd heenging is ermee gestopt - rendeerde te weinig. Vrienden op wie ik kan terugvallen, zijn of niet thuis of hun verbinding ligt er net uit. Dit is nameljk het platteland.
Ecxcuses aan mijn vaste lezers. Maar ze kunnen vast wennen. Want weliswaar ben ik - insh'allah op 9 mei weer terug in Amsterdam, maar dan zet ik mezelf op rantsoen. Moet een boek afmaken. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

geweldig initiatief om muziek te spelen in Gaza.


http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=384627
Hamas politici voor de zoveelste keer gearresteerd op grond van wat?

Israel has come out against the Palestinian unity agreement, withholding millions in tax revenues to the Palestinian Authority, saying it will wait to see the conditions of the unity deal, and hopes to make sure "not one shekel" goes to Hamas, which Israel considers a "terrorist organization."
Gisteren eens bekeken wat Agrexco en Carmel op de West Bank doen en hoe zij de producten van de Palestijnen onder de naam van Agrexco/Corel verkopen. Dit tegen de zin van de Palestijnse boeren. Hoezo miljoenen of belasting onthouden aan de Palestijnen?
Jammer dat je internetverbinding niet goed gaat,geniet van je vakantie.
gr. Jose

Anoniem zei

http://www.documentairenet.nl/review/louis-theroux-the-ultra-zionists/
deze documentaire heb je denk ik gemist op dinsdagavond,
jose

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...