vrijdag 10 juni 2011

Kijk hoe de politie het recht handhaaft in Jeruzalem

Update maandag 13/6 De jongen in kwestie heeft twee dagen vastgezeten en wordt in staat van beschuldiging gesteld omdat hij een agent zou hebben aangevallen en gebeten, meldt Haaretz vandaag. De krant had eerst de beschuldiging dat de jongen had gebeten in de kop staan, maar maakte er later van dat de video toont dat de jongen, 'Lucas' uit Philadelphia, hardhandig wordt gearresteerd. Ook meldt de krant dat er op de video niets te zien is dat erop wijst dat de jongen een politieman zou hebben aangevallen. Lucas zelf ontkent in alle toonaarden. Of hem dat zal helpen? Zijn woord tegen de getuigenissen van een wagen vol (ongetwijfeld jokkende) agenten?    
 
Nog een staartje  'Dag van Jeruzalem' (Yom Yerushalayem), een video van de arrestatie van een jonge Amerikaans-Joodse activist. Nou ja, 'arrestatie'... er zijn betere beschrijvingen denkbaar voor wat hier gebeurt.  De initiatiefnemer tot dit broodnodige optreden in het kader van het handhaven van de openbare orde schijnt de chef van een van de Jeruzalemse politiebureaus te zijn. Een kijkje in de mentaliteit van de 'dienaren van het recht' in de 'stad van de vrede'.    

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Niet te geloven, wat een machtsmisbruik en schending van mensenrechten/vrijheid van meningsuiting.
Jose

Alexander zei

Typisch gevalletje Pallywood, er is duidelijk in het filmpje gesneden en dan vraag ik mij toch af waarom.
Dat joch wil zich niet legitimeren en gaat moeilijk doen. Dit gaat in Amsterdam net zo als je de boel loopt te traineren.

Abu Pessoptimist zei

Pallywood? Ja hoor, die politieman heet eigenlijk Ahmed, hij is een verklede Palestijn, en die Amerikaanse jongen is natuurlijk een acteur.
Maar eerlijk gezegd denk ik meer dat jouw reactie een geval van hasbara-paranoia is. Alexander. En.. als er werkelijk in Amsterdam net zo wordt opgetreden tegen mensen die hun paspoort liever niet willen laten zien omdat ze daar - terecht - wat achter vermoeden, laat het me dan even weten, dan doe ik aangifte.

Franklin Ryckaert zei

Werkt "Alexander" voor Likoedwood?
Wat een zielige "act".

angela zei

Misschien wel voor zijn eigen veiligheid dat hij opgepakt is. Een beetje dom van een Amerikaanse Jood om dit zo te zeggen, hij zit ver weg in Amerika en doet niets voor zijn eigen volk in Israel.
Idd een Amerikaanse Jood en niet een Joodse Amerikaan.
Beste stuurlui staan aan wal zeggen wij in Nederland

Abu Pessoptimist zei

Voor zijn eigen veiligheid duwen ze hem hardhandig tegen de grond en gaan ze op hem zitten, Angela?? Kom, kom, je weet wel beter.
En als Israel meent uit naam van de Joodse mensheid te mogen spreken, waarom mag een Amerikaanse Joodse jongen dan niet - met een keffieh om zijn nek - zijn mond opendoen in Jeruzalem?

Anoniem zei

Vele joodse mensen demonstreren met de Palestijnse bewoners in Oost Jeruzalem en West Bank. Zij worden zeer gewaardeerd door de bevolking dus arrestatie voor eigen veiligheid is niet echt geloofwaardig, zie ook de manier van arrestatie.
Jose

Marcus Joseph zei

Als hij gewoon zijn paspoort laat zien dan was dit allemaal niet gebeurt.

In de V.S. zou je na een aantal waarschuwingen waarschijnlijk lamgelegd worden met een elektrische schok.

Die duivelse Israelisch toch.