zondag 21 augustus 2011

'Spiderman' verwisselt vlag bij Israelische ambassade in CairoTerwijl naar schatting 20.000 demonstranten staan te juichen haalt een Egyptische 'spiderman' (intussen omgedoopt tot flagman) de Israelische vlag weg van het balcon van de Israelische ambassade in Cairo en vervangt hem door de Egyptische. De flagman, Ahmad el-Shahat geheten, was tot ieders verbazing 13 verdiepingen langs de gevel naar boven geklommen.
Het was zaterdag de derde dag van grote demonstraties bij de Israelische ambassade wegens de Israelische aanvallen in Gaza en de dood van vijf Egyptenaren in de Sinai als gevolg van Israelisch vuur. ( zie ook hier) De belangrijkste eisen van de demonstranten was het uitwijzen van de ambassadeur. Er waren ook demonstraties in Alexandrië en in Ma'adi bij het huis van de ambassadeur. Blogger Hossam al Hamalawy (3arabawy) meldt dat er ook demonstraties waren in Fayoum, Beheira, Ismailia, Suez, Mansoura, Luxor en op andere plaatsen.
 'Flagman' Ahmad Shahat gaat na zijn actie op de schouders.

Geen opmerkingen:

Israelische rechters onteigenen opnieuw een Palestijns huis in Silwan ten bate van de kolonisten

Het huis van de familie Samrin (Sumarin) in Silwan (FotoVrede Nu)  Een dag voor de deadline die Bibi Netanyhau zich had gesteld om dele...