dinsdag 6 september 2011

Israel pakt opnieuw Palestijnse parlementariër Abu Tir op

Het Israelische leger heeft dinsdag de Palestijnse parlementariër Mohammed Abu Tir opgepakt. Voordat hij werd meegenomen werd zijn huis in Kafr Aqab, ten zuiden van Ramallah, overhoop gehaald. Een woordvoerder van het Israelische leger bevestigde de arrestatie maar kon niet zeggen waarom die had plaatsgevonden.

Abu Tir is lid van Hamas. Hij werd in 2006 tot lid van het Palestijnse parlement gekozen, maar werd kort daarna tegelijk met 73 anderen - onder wie ruim 40 parlementsleden - gearresteerd. Toen hij in juni 2010  na vier jaar vrijkwam werd hem - hoewel hij geboren en getogen Jeruzalemmer was - zijn Jeruzalemse identiteitskaart afgenomen en daarmee ook het recht om in Jeruzalem te wonen.
In december 2010 keurde een Israelische rechtbank goed dat Abu Tir uit Jeruzalem zou worden gedeporteerd, waar hij met vrouw en kinderen woonde in een huis dat al generaties in het bezit van de familie was. Daarmee werd een nieuw Israelisch precedent geschapen op het gebied van de verkrachting van internationale wetgeving.

Geen opmerkingen: