maandag 14 november 2011

Politieman gedood bij bombardement van N-Gaza

Inspectie van de schade.

Een politieman is gedood en vier andere zijn gewond geraakt bij een bombardement op Noord-Gaza in de vroege ochtend van maandag. Het doel was een gebouw van de de waterpolitie ten westen van Beit Lahiya, dat door F-16's met meerdere raketten werd bestookt. Het slachtoffer werd geïdentificeerd als Muhammad Kilani. Zijn door de explosies zwaar verminkte lichaam werd gevonden in het puin. Hij is de 15e Palestijn die de afgelopen twee weken werd gedood in een serie luchtaanvallen op Gaza waarover de kranten zelden berichten. Vier collega's van Kilani werden naar het Shifa ziekenhuis afgevoerd. Twee van hen waren zwaar gewond, de twee anderen licht. Bulldozers verwijderden in de ochtend het puin, aangezien werd gevreesd dat er nog meer slachtoffer waren, maar er werd niemand gevonden.  
Het Israelische leger bevestigde dat een doel was getroffen in het noorden van de Gaza-strook. Uren eerder was een projectiel afgevuurd vanuit Gaza neergekomen in het gebied van Shaare Negev. Daarbij werd niemand geraakt.
Het betreffende politiebureau was al eerder doelwit van Israelische bombardementen. In de Cast Lead Operatie van nu bijna drie jaar geleden werd  het volledig vernield, maar de Hamas-regering slaagde erin het weer op te bouwen.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...