vrijdag 9 december 2011

Twee doden, 12 gewonden in één familie bij tweede Israelische luchtaanval op Gaza in 24 uur


 De begrafenis, donderdag van de bij Israels eerste luchtaanval gedode Essam en Subhi al-Batsh (Reuters)

2x Updated. Israel heeft vrijdagmorgen vroeg opnieuw een luchtaanval in Gaza uitgevoerd. Palestijnse medische instanties zeiden dat de aanval was gericht op een trainingskamp van Hamas in Gaza-Stad. Daarbij werden echter huizen ernaast geraakt. Het kostte een burger, de 38-jarige Bahjat al-Zaalan,  het leven, terwijl 13 van zijn familieleden gewond raakten, onder wie zeven kinderen. Twee van de kinderen raakten zeer ernstig gewond. Eén van hen, de 12-jarige Ramadan Bahjat Zaalan, overleed later op de dag in het Shifa-ziekenhuis. Het huis van de familie Zaalan werd zwaar beschadigd.
  Het huis van de familie Zaalan na de aanval. (Reuters)
 
Deze luchtaanval kwam nadat Hamas donderdag een eerdere luchtaanval van Israel op een auto middenin Gaza-stad, waarbij twee mensen werden gedood, had beantwoord met het afschieten van een raket op Israel. Volgens Ma'an meldde Israel dat in totaal vijf raketten vanuit Gaza werden afgeschoten.  Fawzi Barhoum, een woordvoerder van Hamas noemde de eerste Israelische luchtaanval een misdaad en zei dat Israel verantwoordelijk was voor het opnieuw oplaaien van de spanning.
Ma'an New meldde dat de Egyptische ambassadeur bij de Palestijnse autoriteit, Yasser Othman, donderdag verdere escalatie probeerde te voorkomen en een nieuwe aanval van Israel probeerde te verhinderen, maar kennelijk zonder resultaat. Othman gaf Israel overigens de schuld voor het oplopen van de spanning, door het breken van het bestaande bestand.  

Israelische militaire woordvoerders bevestigden de Israëlische luchtaanvallen. Zij zeiden dat de twee mannen die bij de eerste aanval werden gedood, Issam en Subhi al-Batsh, een aanval aan het plannen waren langs Israels grens met Egypte. In de verklaring van het leger werd ook gezegd dat één van de twee betrokken was geweest bij de planning van een zelfmoord-aanslag in 2007 in Eilat waarbij drie Israeli's werden gedood.

Geen opmerkingen:

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...