woensdag 7 december 2011

Een dode, vijf gewonden bij luchtaanvallen in Gaza

Updated. Bij Israelische luchtaanvallen in de Gazastrook is woensdagmorgen vroeg één man gedood en zijn er vijf gewond. Eén gewonde verkeert in kritieke toestand. Dat heeft Adham Abu Salmiya, de woordvoerder van de medische hulpdiensten in Gaza, bekendgemaakt. De Islamitische Jihad bevestigde dat de gedode man, de 22-jarige Ismail Areer, lid was van hun Al-Quds Brigades. Volgens de organisatie waren er twee luchtaanvallen. Areer werd gedood bij een luchtaanval op de huis in de wijk Shujaieh in het oosten van Gaza-stad. Drie anderen werden bij deze aanval gewond. De twee andere gewonden vielen bij een luchtaanval in de wijk Zeitoun in Gaza.
Een Israelische militaire woordvoerder zei dat de vliegtuigen twee ploegen hadden aangevallen die op twee verschillende plaatsen op het het punt stonden raketten af te vuren op Israelische militairen. In een verklaring heette het dat er 'treffers' waren geplaatst die het afvuren van de raketten verhinderde.
Ma'an News vult aan dat getuigen vertelden dat gelijktijdig aan de luchtaanvallen Israelische voertuigen de Gaza-strook binnengingen en met bulldozers landbouwgrond ten oosten van Gaza-stad omwoelden tot 150 meter in de Strook.Een Israelische militaire woordvoerder had hierop geen commentaar.

Geen opmerkingen:

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...