zondag 25 december 2011

Prettige Kerstdagen en nog een chanukka sameach

Ik wens mijn lezers prettige Kerstdagen en nog een - verlaat -- Chanukka sameach. 

1 opmerking:

Daphne zei

Abu, misschien wel aardig om te vermelden in het kader van jouw artikel over het aansteken van de Chanoeka kandelaar op de openbare weg. Afgelopen donderdagavond werd op de Dam in Amsterdam naast de grote kerstboom ook een grote Chanoekia aangestoken, met alweer het derde lichtje uit de reeks. Door onze burgervader.
Mijn moeder was met haar kleindochters op hetzelfde tijdstip op het Sint Jans Kerkhof in Utrecht, waar ook een kandelaar werd aangestoken, door de burgemeester van Utrecht en opperrabbijn Jacobs. En zij wilde die Chanoeka kandelaar in Amsterdam ook wel zien.
Gister aan het eind van de middag waren wij met mijn vader op de Dam, om eea te bekijken. Bleek dat de grote Chanoekia op de Dam al weg was.
De reden hiervoor weet ik niet. Wel is duidelijk dat burgemeester Van der Laan effe zijn fotomoment had, donderdagavond. Met de nieuwe Israëlische ambassadeur. Wat ik hiervan moet vinden weet ik niet precies, maar een beetje raar is het misschien wel.

Israelische rechters onteigenen opnieuw een Palestijns huis in Silwan ten bate van de kolonisten

Het huis van de familie Samrin (Sumarin) in Silwan (FotoVrede Nu)  Een dag voor de deadline die Bibi Netanyhau zich had gesteld om dele...