dinsdag 17 januari 2012

'Netayahu komt Nederland bedanken voor anti-Palestijnse houding'

  De Israelische premier Netanyahu komt naar Nederland om het te bedanken voor het feit dat Nederland onlangs tegen een Palestijns lidmaatschap van UNESCO heeft gestemd en gekant is tegen het eenzijdig uitroepen van een Palestijnse staat. Dat meldt de Jerusalem Post vandaag op gezag van de Israelische regeringswoordvoerder Mark Regev. Daarnaast is volgens Regev te verwachten dat de betrekkingen tussen de twee landen nauwer zullen worden aangehaald.      

Tijdens het bezoek komen ook Israels relaties met de Europese Unie aan de orde. De EU besloot in 2008 de relatie met Israel op te waarderen en Israel de status van bevoorrechte handelspartner te geven. Door gebrek aan vooruitgang in het vredesproces kwam daar weinig van terecht. Maar volgens woordvoerder Regev 'staat Nederland volledig achter Israels wens om het partnerschap tussen de EU en Israel te versterken'. 
Verder zou een voorstel aan de orde komen om de bilaterale betrekkingen verder aan te halen, bijvoorbeeld  door eenmaal per jaar een gezamenlijke vergadering te houden van de twee regeringsploegen. Regev meldt dat Israel  al een dergelijke afspraak heeft met Duitsland, Polen en Italië. (Toevallig zijn dat landen, die  net als Nederland in EU-verband ook altijd alle kritiek op Israel tegenhouden, AbuP).
===========================================
ZIE DE OPROEP OM TE DEMONSTREREN HIERONDER
lees mijn stukje met vragen voor Netanyahu hier
===========================================
 Afgezien van deze zaken komen ook de 'Iraanse nucleaire dreiging', het vredesproces, handelsrelaties en de Arabisch Lente aan de orde, meldt de JPost.
Het blad voegt eraan toe dat het Nederlandse parlement in februari 2011 een motie aannam waarin de Palestijnse Autoriteit werd opgeroepen Israel als Joodse staat te erkennen. Dat is een leugen, waarschijnlijk een bewuste, van de schrijver van het stukje, Canaan Lipshitz die eerder voor Haartez werkte. Kennelijk is hij nu correspondent van de JPost geworden nadat hij bij Haaretz uit de gratie is geraakt omdat hij ook in dienst is van de zionistische lobby, het CIDI. De betreffende motie was gericht tegen het eenzijdig uitroepen van een Palestijnse staat en werd aangenomen met de aantekening van minister Rosenthal dat hij de formulering over Israel als Joodse staat zou opvatten als erkenning van Israel en meer niet. (Zie hier wat ik er toen over schreef)
(De JPost is meer en meer een treurig onbetrouwbaar rechts krantje geworden de laatste jaren. Zie bijvoorbeeld ook het hetzerige  stukje dat ze schreven over vermeend antisemitisme bij het dagblad Trouw, omdat de journaliste Ilse van Heusden in een artikel ironisch had opgemerkt dat het uitverkoren volk perfect dient te zijn. En wie haalt de JPost onder meer aan als ''expert'' om die beschuldiging te onderbouwen? Onze oude vriend Yochanan Visser, de warhoofdige kolonist uit Efrat die een geliefde commentator is van Christenen voor Israel. Hij wordt opgevoerd als een expert op het gebied van de Nederlands-Israelische relaties. Dat zegt genoeg over de betrouwbaarheid van de JPost).  

2 opmerkingen:

Anoniem zei

http://nos.nl/artikel/332022-kamerleden-over-netanyahu.html
Alleen de SP heeft tegengas gegeven, de rest zat te twitteren over het avondeten.
De heer Bosma( PVV) gaf twee dames met de Israelische vlag( christenen voor Israel) een hand en zei achter hen te staan. Hij wees naar een teken op de voorkant van zijn muts, wat zijn trouw aan Israel zou bewijzen. Ongeveer 100 mensen waren aanwezig op het Plein.
gr. Jose

Anoniem zei

http://www.huisvanafgevaardigden.nl/2012/01/analyse-bolkestein-is-slechts-emotie/#respond
reacties steeds van dezelfde mensen die het niet op hebben met internationaal recht.
gr. Jose