vrijdag 16 maart 2012

Herdenking slachtoffers racisme in Europa

Het Platform Stop Racisme en Uitsluiting houdt op 21 maart, ter gelegenheid van de door de VN uitgeroepen jaarlijks terugkerende Internationale Dag tegen Racisme, een fakkelmanifestatie om aandacht te vragen voor de toename van het aantal slachtoffers van racistisch geweld in Europa.
Naast de extreem-rechtse moorden van Anders Breivik in Noorwegen en de Nationaal-Socialistische Ondergrondse (NSU) in Duitsland vielen het afgelopen jaar in Italië, Griekenland, Hongarije en Engeland doden als gevolg van racistisch geweld. Het Platform heeft een lijst samengesteld met de namen van de slachtoffers.
Na een inleiding van Rob Witte, schrijver van het boek: “Al eeuwenlang een gastvrij volk; racistisch geweld en overheidsreacties in Nederland (1950-2009)”, worden de namen van de slachtoffers voorgelezen door het publiek.  Alejandra Slutzky, Jan Kees Helms, Nico van Apeldoorn, Stefka en G.W.Sok (ex-the EX) zullen de bijeenkomst begeleiden met gedichten en muziek.
Het Platform roept op om bloemen mee te nemen. Het Platform zal zelf fakkels uitdelen.
Datum: Woensdag 21 maart 2012,
Tijd: 19.30 uur
Plaats: de Dokwerker, Jonas
Daniël Meijerplein, Amsterdam


Strategisch debat en borrel
Op 24 maart organiseert het Platform een bijeenkomst met een terugblik op de antiracismebeweging in de afgelopen 20 jaar en een blik naar de toekomst. Introducties door Ineke van der Valk en Rene Danen,gevolgd door een debat.
Datum: zaterdag 24 maart 2012,
Tijd: 19.30 uur  
Plaats: SWOB gebouw, 1e Helmersstraat 106,
Amsterdam West
Hier alvast een voorproefje in de vorm van één van de 60 YouTube filmpjes die gemaakt zijn sinds 1992:
 

Het Platform zoekt vrienden!
Het Platform is een jonge en onafhankelijke organisatie die het afgelopen jaar met succes grote maar ook kleinere ludieke acties heeft georganiseerd. Zo hebben we een menselijke keten in Amsterdam tussen moskee, synagoge en kerk gevormd, een demonstratie op de Dam gehouden en 39 onrechtmatige maatregelen uit het regeerakkoord bij de Eerste Kamer aanhangig gemaakt. Behalve acties organiseert het Platform ook debatten en lezingen en zijn er samenwerkingsverbanden met andere organisaties.
In de toekomst wil het Platform nog vaker, sneller en effectiever in actie komen.  Jij kan dit mogelijk maken door Vriend te worden van het Platform, in de vorm van vrijwillige inzet bij acties of door een financiële bijdrage aan de Stichting van het Platform. Allebei mag ook.
Je kunt je opgeven via  info@platformtegenvreemdelingenhaat.nl t.a.v. Lonneke Lemaire.
In de email kan je aangeven of je Vriend wil worden door middel van een bijdrage van 15 euro per kwartaal, 25 euro per halfjaar, of 50 euro per jaar en/of door je als vrijwilliger aan te melden die kan meehelpen bij acties. In dat geval is het fijn als je ook een mobiel telefoonnummer doorgeeft.

Geen opmerkingen:

Israelische militairen schieten jonge moeder dood in Jenin

De begrafenis van Dalia Samoudi (Foto via Twitter)   Een jonge Palestijnse vrouw is vrijdagmiddag bezweken aan een schotwond die zij die mor...