zondag 25 maart 2012

Militaire rechter wijst beroep hongerstaakster Hana Shalabi af

 (Ma'an News)

De militaire rechtbank in Ofer heeft zondag een beroep van Hana Shalabi tegen haar administratieve detentie verworpen, zo heeft Jawad Bulus, een advocaat van de Vereniging van Gevangenen meegedeeld.
Bulus zei dat de secretaris van de rechtbank hem had verteld dat de rechter het beroep zonder proces van de hand had gewezen. Hij oordeelde dat er redenen waren om haar vast te houden, omdat ze een veiligheidsrisico inhield.
Bulus noemde de beslissing unfair en repressief en zei dat hij een verzoekschrift ertegen zal indienen. Voorzitter Qadura Fares zei dat de beslissing hem niet verraste, aangezien beslissingen van de militaire rechtbank nooit recht doen aan Palestijnen.
Shalabi begint morgen aan de 40ste dag van haar hongerstaking. Haar gezondheidssituatie is al enige dagen kritiek.
Ma'an citeert de onderzoeker Bill van Esveld van Human Rights Watch, die zei dat Israel Shalabi's grondrechten schendt. 'Nadat Israel Shalabi al eerder meer dan twee jaar zonder vorm van proces heeft vastgehouden, schendt het opnieuw haar rechten. Als Israel geen bewijs heeft om haar ergens van in staat van beschuldiging te stellen, zoals blijkbaar het geval is, moet het haar onmiddellijk in vrijheid stellen.'

Geen opmerkingen: