zondag 29 april 2012

Britse supermarktketen Co-op stopt met verkoop producten uit Israelische nederzettingen

De Britse supermarktketen Co-operative Group heeft besloten te stoppen met de verkoop van producten uit de Israelische nederzettingen. Het heeft daarom de banden verbroken met 
de firma's Agrexco, Arava Export Growers, Adafresh en Mehadrin,  die dergelijke producten verhandelen. De totale omzet van de Co-op met deze firma's bedroeg ongeveer 430.000 euro  op jaarbasis.
De Co-operative Group is de eerste grote Europese supermarkt die de banden verbreekt met firma's die producten uit de Israelische nederzettingen verhandelen. De groep is eigendom van meer dan zes miljoen consumenten en heeft zich via een Ethisch plan verplicht sociaal aanvaardbaar en milieubewust te handelen. In een verklaring zegt de organisatie dat het niet gaat om een boycot van Israelische ondernemingen en dat de groep banden aanhoudt met ongeveer 20 Israelische firma's die geen producten uit de nederzettingen leveren.   

10 opmerkingen:

Ben zei

Uitstekend!

Heleen zei

Geweldige overwinning voor de BDS campagne!
Heleen

Esther zei

Ja, dit is een geweldige overwinning voor de blinden aangezien Coral via Agrexco exporteert. Dus, degene die schade ondervindt is niet Agrexco.

De jubeltonen weerspiegelen slechts de blinde haat tegen Israël, of beter, tegen de Joden in Israël (over racisme gesproken)

Abu Pessoptimist zei

Agrexco is in augustus 2011 - onder meer wegens succes van de BDS-acties - geliquideerd, voor zover ik weet. Ik was me daar vagelijk wel van bewust, maar realiseerde me dat pas toen jij erover begon, Esther. De naam had gewoon niet in dit bericht moeten staan - achterhaalde informatie. De gevolgen voor de export van Palestijnse producten is dus naar ik mag aannemen, nul. Anders dan blogger Elder of Ziyyon (die jij napraat) aangeeft.
Verder pleit het niet voor je dat je blijkbaar niet kunt waarnemen dat er een verschil is (en bij dit nieuwe BDS-succes wordt gemaakt) tussen Joden in Israel en Joden in de bezette gebieden.

Esther zei

'Bezette gebieden' waarover jij en anderen het hebben bestaan niet eens. Dat jij er over spreekt laat zien dat je de propaganda van de Arabieren voor zoete koek slikt.Dat dus ten eerste.

Bovendien blijk je dus nergens van op de hoogte maar volg je slechts de haat van de BDS'ers. Had je moeite genomen om de website te bezoeken had je gezien dat Agrexco nog wel bestaat:

Israel: Agrexco back on track
ublication date: 1/19/2012
http://www.freshplaza.com/news_detail.asp?id=91877

Zie ook:
http://www.groentennieuws.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=79153

En het was toch echt de door jullie aanbeden Finkelstein die BDS compleet de grond inboorde als een 'cultus', die zo goed als geen aanhang zou hebben als de ware reden naar buiten gebracht zou worden: het wegvagen van Israël en het verdrijven van de Joden.
Dus zover over jullie 'succes' wat BDS betreft, die overigens niet door BDS in eerste instantie failliet ging maar door malversaties van het bedrijf.
Intussen mogen jullie natuurlijk gerust verder dromen en propageren 'niet bij Joden' te kopen.

Abu Pessoptimist zei

Esther,
Agrexco back on track. Had ik gemist. Goed dan dat het geboycot
wordt. Laten anderen het voorbeeld van Co-op volgen. Inclusief de Palestijnen van het merk Coral.

Bezette gebieden bestaan niet? Daar zal het Internationale Hof van Justitie van opkijken. Hebben die zich even laten misleiden door de propaganda van de Arabieren met hun uitspraak over de bouw van de Muur?!

Esther zei

Dat is raar Abu. 'De Muur' waarover jij het hebt bestaat niet eens, maar is nagenoeg overal hekwerk. Ik weet, als je spreekt van muur krijg je de schare haters achter je (je, even in algemene betekenis)
Dat hek en stukje muur heeft niets te maken met afscheiding maar heeft te maken met de aanslagen. Zouden die niet plaats vinden was er geen hek.
Dat hek vindt je ook tussen de Gazastrook en Egypte en verder tussen Mexico en de VS vanwege de plunderingen en smokkel van mensen en wapens. Dat zijn dan zaken waarover je niemand hoort.

Je weet even goed als wie dan ook want daarvoor ben je goed genoeg geïnformeerd dat Judea en Samaria deel uitmaken van Israël. Maar blijkbaar hoort een door moslims veroverd gebied ineens tot het islamitisch rijk. Toch zou jij niet graag bij Duitsland horen als was het 5 jaar bezet. Vreemd dat je wel uitzonderingen wenst te maken. Je kunt natuurlijk ook tegen Turkije tekeer gaan wegens Cyprus. Maar dat zie ik niet snel, of beter, nooit gebeuren.

Jullie 'Palestijnen' laten zich leiden door de markt en waar geld te verdienen is dat is in de bouw, de landbouw en andere takken. het maakt hen niets uit of zij samen met Joden werken, want er moet geld op de plank komen. Daarom zullen zij blijven werken in die takken van de industrie waar men beter verdient dat onder terroristen als Abbas of de moordenaarsbende in de Gazastrook.

Wat jullie doen is niets anders dan haat aanwakkeren die bovendien op niets is gestoeld en nog selectief, want raciaal is. Beide adepten die hier in jubeltonen zijn hebben niets eens in de gaten dat zij aan zijn staan met de bendes uit 1933.

Het IS heeft net zoveel waarde en geloofwaardigheid als de VN waarvan meer dan 3/4 uit criminele staten bestaat. Dat weet je ook even goed. Dat een land als Saoedi-Arabië lid zijn is lachwekkend om maar niet te spreken van China, Rusland of de kliek in Noord-Korea.
Kijk welke landen de verdragen van het Strafhof hebben ondertekent kom ik op o.a. de totalitaire staat Zuid-Afrika, Suriname (Bouterse), Cambodja (ja echt), Soedan (dat openlijk moordt), Iran enz. En die wil jij serieus nemen? Wat jullie doen is één enkele staat uit alle staten selecteren, een Joodse staat en die is jullie een doorn in het oog omdat het net naar de pijpen wenst te dansen van de multiculturalisten en de omliggende terroristische staten.

Abu Pessoptimist zei

Esther, lieverd, ik had het niet over
het IS (Strafhof) maar over het ICJ (Internationaal Hof van Justitie).

Je hebt natuurlijk gelijk dat er veel slechts is in deze '
meuilleur des mondes possibles'' zoals Voltaire de wereld ooit ironisch betitelde. Maar dat geeft Israel niet het recht dan ook maar slecht te zijn en land te roven, muren en hekken te bouwen, mensen te onderdrukken en landbouw en industrie onmogelijk te maken.
Je kunt me verwijten dat ik vaker over Israel schrijf dan over veel andere landen (alhoewel ik echt ook wel eens iets over Syrië, Soedan, Yemen en dergelijke landen heb geschreven), maar ik vind toevallig dat ik het recht heb die keuze te maken. En als je dat 'haat aanwakkeren' noemt, moet je toch eens opletten hoe vaak ik op dit blog aangeef dat het juist Israel zelf is dat het recht en de mensenrechten met voeten treedt en dus meer dan wie ook bezig is om mensen redenen te geven het te haten. Misschien is het wel verbazend dat dat nog niet op grote schaal gebeurt en dat alleen de schare critici groeit.

Trees zei

Abu, je kunt die Esther toch echt niet meer serieus nemen. Een hekwerk? Ik zie toch echt iedere week als ik daar ben een hele echte muur van zo'n 8 a 9 meter hoog, met daarbovenop nog eens anderhalve meter prikkeldraad. Ach, waarom mijn best doen om mevrouw Esther te overtuigen. heeft geen zin. En wat ze daar opschrijft,lijkt wel een slapstick. Is dit echt serieus Esther, of probeer je grappig te zijn. Dit is echt voor de hard core israellover te veel.

Heleen zei

"De muur bestaat niet, Palestijnen bestaan niet, de hele wereld is tegen ons en wie kritiek op Israël heeft, is een antisemiet" Daar komt het wereldbeeld van Esther op neer. Treurig. Ik vrees dat daar geen kruid tegen gewassen is.
Heleen

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...