zaterdag 26 mei 2012

Concessie openbaar vervoer in Den Haag en omstreken gaat gelukkig niet naar Veolia

 
Goed nieuws uit Den Haag en omstreken:
HTMbuzz gaat vanaf 9 december 2012 het stadsbusvervoer in Den Haag en in de gemeenten Rijswijk en Leidschendam-Voorburg verzorgen. Dat heeft het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden besloten. De looptijd van de nieuwe concessie is zeven jaar en eindigt op 7 december 2019. HTMbuzz is een gezamenlijke onderneming van HTM en Qbuzz.
Voordat de concessie definitief aan HTMbuzz wordt verleend, gaat eerst de wettelijke bezwaartermijn van zes weken in. De bezwaartermijn loopt van 24 mei tot en met 5 juli 2012. Veolia was de andere partij die zich op de aanbesteding had ingeschreven. Aldus een citaat uit OV Pro.nl, vakblad voor stads- en streekvervoer, van 24 mei 2012. 
 
Het goede nieuws is in dit geval dat Veolia de concessie dus niet heeft gekregen. Veolia is exploitant van de light rail in Jeruzalem en overtreedt ook nog op twee andere manieren het internationale recht op de bezette Westoever. United Civilians for Peace en Een Ander Joods Geluid hadden om die reden bezwaar aangetekend bij Haaglanden tegen de deelname van Veolia aan de aanbestedingsprocedure. In Den Haag ging het dus goed. In Nijmegen ging het eerder verkeerd. Daarover is het laatste woord nog niet gezegd.

1 opmerking:

Jaap Hamburger, vz. EAJG zei

Dank voor de aandacht die je aan deze actie hebt gegeven. Overigens is Een Ander Joods Geluid niet de enige kritisch-joodse groepering met bedenkingen tegen Veolia; in Engeland zijn Jews for Justice for Palestinians in het geweer gekomen tegen Veolia, met een dossier dat niet onderdoet voor dat van EAJG, zie: http://jfjfp.com/?page_id=30763

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...