donderdag 17 mei 2012

Zeven Palestijnse boeren in Noord-Gaza gewond door Israelische tankgranaten

Foto Ma'an News
Israelische tanks hebben donderdagmorgen het vuur geopend op boeren in Beit Lahiya in het noorden van de Gaza-strook. Er werd geschoten met machinegeweren en ook zouden granaten zijn afgevuurd. Zeven mensen raakten gewond. Twee van hen zijn in kritieke conditie, en vijf zijn matig ernstig gewond, zo deelde Adham Abu Salmiya, de woordvoerder van de medische hulpdiensten in Gaza, mee. Volgens ooggetuigen waren twee van de slachtoffers mannen van in de 70.
Een Israelische legerwoordvoerster bevestigde tegenover Ma'an News dat het leger het vuur had geopend in de richting van 'verschillende verdachten die het veiligheidshek naderden'. 
(Het Israelische leger heeft zichzelf een jachtvergunning toegekend om op alles te mogen schieten wat beweegt in de Gazastrook, vooral als het Palestijnen zijn. De rest van de wereld schijnt het niet ernstig te vinden dat de Palestijnse boerenstand op deze manier van tijd tot tijd wat wordt uitgedund). 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ya Abu, moet dit niet op alle voorpagina's van alle kranten?
Daniella van den Akker, Cairo

Daniella van den Akker, Cairo zei

ya Abu, moet dit niet op alle voorpagina's van alle kranten?

Israelische rechters onteigenen opnieuw een Palestijns huis in Silwan ten bate van de kolonisten

Het huis van de familie Samrin (Sumarin) in Silwan (FotoVrede Nu)  Een dag voor de deadline die Bibi Netanyhau zich had gesteld om dele...