maandag 18 juni 2012

Israel doodt vier Palestijnen in N-Gaza, Israeli en twee aanvallers gedood bij aanslag vanuit Sinai

Update:Bij een tweede aanval, later maandag, heeft Israel nog eens twee Palestijnen gedood. Drie mensen raakten gewond. In totaal kwam het aantal doden van maandag daarmee op vier. De twee werden getroffen in een straat ten oosten van Beit Hanoun. De restanten van hun lichamen werden naar het ziekenhuis gebracht, maar konden niet worden geïdentificeerd. Israel meldde dat het een 'terroristische groep' had getroffen die op het punt stond een raket af te vuren. (Einde update)     

 Twee Palestijnen zijn maandag gedood bij een Israëlische beschieting van de noordelijke Gaza-strook. De twee reden op een motorfiets nabij Beit Hanoun. Zij werden geïdentificeerd als Muhammad Shabat en Ismael Abu Ouda. Beiden waren in de twintig en lid van de Quds Brigades van de Islamitische Jihad. Volgens een correspondent van Ma'an waren ze op weg naar een militaire operatie, nadat Israel met zeven voertuigen via de Erez overgang de Gaza-strook was binnengereden. Daarbij werd gevuurd op Palestijnse boeren, maar er werden geen slachtoffers gemaakt.
Door bombardement bij Rafah vernielde smederij (Reuters)
Eerder werden vijf mensen, onder wie een vrouw en een kind, gewond toen Israel een smederij bombardeerde in Rafah in het zuiden van de Strook. Nog eerder, zondagavond bombardeerde Israel een terrein bij Gaza-stad dat gebruikt wordt door de Qassam Brigades. Daarbij vielen geen slachtoffers. Israel zei de aanvallen te hebben uitgevoerd als reactie op het afschieten van raketten op Zuid-Israel.  Zondagavond werd er vanuit Gaza een Qassam raket afgevuurd op de regio Eshkol. Niemand raakte gewond.
 Vrijdag werden vanuit de Sinai raketten afgevuurd op Ovda en Mitzpeh Ramon. Israel beweerde dat die laatste raketten waren afgeschoten op verzoek van de Moslim Broederschap in Egypte.

 Maandagmorgen vond ook vanuit de Sinai een aanval plaats bij de grens met Egypte. Een Israeli en twee aanvallers werden daarbij gedood. Haaretz meldt dat  drie mannen bij de grens tussen Gaza en de Sinai door het daar staande hek braken en twee bommen langs de weg, de zogenoemde Philadelphi route, plaatsten. Toen werkers die lang de grens met Egypte een betonnen muur aan het bouwen zijn in twee auto's naderen, ging één van de bommen af. Een Israelische constructiewerker werd gedood toen een van de auto's over de kop ging. De aanvallers openden vervolgens het vuur, onder meer met een RPG-raket die doel miste. In een vuurgevecht dat volgde, werden twee aanvallers gedood.

2 opmerkingen:

Lucas zei

Toeristen die het strand of de bezoekjes aan archeologische sites beu zijn en die tijdens hun vakantie behoefte hebben aan een beetje meer spanning en avontuur, kunnen voortaan op de Westelijke Jordaanoever terecht. Israëlische kolonisten brengen daar de toeristen bij hoe ze het best 'terroristen' kunnen neerschieten.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2808/Buitenland/article/detail/3273137/2012/06/18/Israelische-kolonisten-leren-vakantiegangers-terroristen-neer-te-schieten.dhtml?utm_source=RSSReader&utm_medium=RSS

Abu Pessoptimist zei

Wat de Volkskrant er niet bij vertelt is dat met 'terroristen' Palestijnen worden bedoeld. De Westoever als wildpark met de Palestijnen als het wild. Zo moeten we dat ongeveer zien.
En neem vooral je kinderen mee.