woensdag 20 juni 2012

Koekjes ter ere van Sarsak

Ferry Mingelen krijgt een koekje.

Lezeres José hield dinsdag met twee anderen een mini-demonstratie op het Binnenhof in Den Haag om de toekomstige vrijlating van de voetballer/hongerstaker Mahmoud Sarsak te vieren. Ze stuurde een verslag:
Vanmiddag met een schaal koekjes vanaf de Israëlisch ambassade over het Binnenhof en op het plein voor de Tweede Kamer, gelopen om de toegezegde vrijheid van Mahmoud al-Sarsak te vieren. Gelijk door de beveiliging van de Israëlisch ambassade op de foto gezet (ze kregen ook een koekje, dat ze weigerden). Meteen kwam ook een agent op zijn motor achter ons aan. We mochten niet op het Binnenhof met al onze attributen: Palestijnse sjaal en vlag moesten onzichtbaar zijn, zo ook het bord met de foto van Mahmoud. Ondertussen wel de VVD-er Van Kappen (Eerste Kamer) en zij PvdA-collega Klaas de Vries een koekje en flyer gegeven.
 Op het Plein verder Halbe Zijlstra (VVD-staatssecretaris) aangesproken. Hij wist niet of Mahmoud al dan niet terecht was opgepakt. 'Maar hoezo dan drie jaar administratieve detentie?' vroeg ik hem. Zijn antwoord: 'Dat is toch niet in Nederland?' Van Haersma Buma (CDA) en Groen Links kamerleden, wisten van de zaak, net als Van Heijnen van de PvdA. Hero Brinkman wilde niets aanpakken. Israël über alles?
 Er vond een ondernemersbijeenkomst plaats, veel heren met stropdassen die al dan niet geïnteresseerd keken. Eén man merkte op dat Palestina geen staat is en dat, als je als Palestijn huizen bouwt, die vernietigd kunnen worden. Een hoog opgeleid persoon waarschijnlijk. Politie kwam intussen met versterking. Een demonstratie van drie à vier mensen is wel degelijk een demonstratie en had aangemeld moeten worden. Pfff.
Commentaar van AbuP: In de roerige jaren zestig van Provo en dergelijke, deelde Koosje Koster regelmatig krenten uit op het Leidseplein in Amsterdam, wat tot enorme rellen leidde. Kennelijk kan het uitdelen van versnaperingen nog steeds een aanleiding zijn voor problemen met de autoriteiten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Even een correctie, alleen dierenpartij, groen links en PVDA waren op de hoogte van de toegezegde vrijlating van Sarsak.
Ondanks alle mailtjes, afgelopen periode, naar politieke partijen,media, sportclubs etc, geen reactie. Schijnt wel een goed stuk in Voetbal International te hebben gestaan afgelopen week.
Zelfs Johan Derksen gaf ondanks dat hij zijn kaartje gaf,na aanhoren van het verhaal, niet thuis.
gr. Jose

Israel sloopt 9 woontenten en 7 huizen, 200 bedrijven moeten weg, imam mag niet meer preken

Sloop in Deir al-Hajle bij Jericho. Zeven woontenten en twee schuren plus hun inwoners, samen acht families, verwijderd. (Foto Wafa) Isr...