maandag 4 juni 2012

Opnieuw gewonde Palestijn overleden in Gaza, Israel bombardeert melkfabriek

 De melkfabriek van de familie Dalloul in Gaza-stad werd vanochtend verwoest. De fabriek maakte onder meer yoghurt. Volgens Israel was het een wapenfabriek. (Ma'an News). 

Updated. Van de vier Palestijnen die vrijdag bij een Israelische beschieting van een rickshaw auto bij Khan Younis gewond raakten, is zondagnacht een tweede man overleden. Het was de 18-jarige Saraqa Rashad Qudeih. Eerder overleed de 43-jarige Naji Fawzi Qudeih, 34. Beide mannen waren lid van de Salah Eddin Brigades van de Volksverzetscomités, zo bericht IMEMC.

Blijkbaar als vergelding, werd in de nacht van zondag op maandag een raket op Israel afgeschoten die in het Eshkol gebied landde. Hij richtte geen schade aan, maar Israel reageerde met het bombarderen, maandagmorgen vroeg, van het tunnelgebied bij Rafah in het zuiden van de Gaza-strook en van een melkfabriek in Gaza-stad. Bij dit bombardement raakten twee mensen gewond. De fabriek werd verwoest. Eigenaar Abu Haroun Dalloul schatte de schade op 300.000 dollar. Hij had juist voor 80.000 dollar een nieuwe processor gekocht. Het Israelische leger meldde dat het een 'wapenfabriek' had vernield, maar Dalloul vroeg om een internationaal onderzoek om vast te stellen dat er geen wapens in zijn fabriek te vinden waren. Het was al de vierde keer dat zijn fabriek werd gebombardeerd.
Na het bombardement van maandagmorgen werd opnieuw een raket op Israel afgeschoten zonder dat er iets werd geraakt.
Het totaal aantal gewonden van drie dagen van Israelische bombardementen bedraagt 13, van wie er dus twee overleden. De mensenrechtengroepering Al-Mezan meldde door de beschietingen een huis totaal werd vernield, terwijl negen huizen schade opliepen, evenals een kippenfarm, een rundveehouderij, een waterbron, een tapijtwinkel en een opslagplaats.
De reeks vijandelijkheden begon nadat een Palestijn  vrijdagochtend heel vroeg door het grenshek Israel was binnengedrongen en een vuurgevecht had uitgelokt met soldaten van de Israelische Golani-brigade. Hijzelf en een Israelische sergeant kwamen daarbij om. De Palestijn, de 22-jarige Ahmad Abu Naser, was lid van de Quds Brigades van de Islamitische Jihad. Volgens de Quds Brigades handelde hij echter geheel op op eigen houtje.

Geen opmerkingen:

Na Grunberg is nu Abdelkader Benali mikpunt van de Israel-lobby

En het is dus weer raak met de jaarlijkse herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Vorig jaar was het Arnon Grunberg, die opmerking maakte waa...