vrijdag 1 juni 2012

Twee Palestijnen en een Israeli gedood in botsingen in en bij Gaza

Tank in actie aan de grens van Gaza bij Kissufim op de ochtend van het vuurgevecht. (Reuters/Amir Cohen)

2x Updated: Een Israelische militair en een Palestijn zijn vrijdagmorgen gedood in een vuurgevecht bij Gaza. Dat gebeurde nadat de Palestijn gebruik had gemaakt van dichte mist en een gat had gemaakt in het afscheidingshek, meldden Israelische kranten.
Rond vier uur in de ochtend volgde een vuurgevecht met soldaten van de Israelische Golani Brigade. De Palestijn, de 22-jarigeAhmad Abu Naser, werd daarbij gedood. Volgens een radiostation met banden met de Islamitische Jihad zou hij lid geweest zijn van deze organisatie. De militaire arm, van de Islamitische Jihad, de Quds Brigades bevestigden dit, maar zeiden dat zij weliswaar trots waren op de actie maar er niets mee te maken hadden gehad. Een Israelische militair, sergeant Netanel Moshiashvili, 21, raakte zodanig gewond dat hij ter plekke overleed. Palestijnse bronnen in Gaza vertelden Ma´an News dat de actie kennelijk bedoeld was om Israeli´s te lokken, teneinde een militair te ontvoeren.
 Het incident vond plaats in Kissufim, een gebied dat grenst aan het zuiden van de Gaza-strook. Palestijnse getuigen in het plaatsje Abassan, dat dicht bij de Egyptische grens ligt, zeiden schoten te hebben gehoord. Een week geleden werden  bij Kissufim ook al een officier en een soldaat licht gewond door vuur van een sluipschutter, aldus de Israelische kranten.
Israel reageerde na het vuurgevecht met het afvuren van schoten door tanks en helikopters ten oosten van Khan Younis. Een korenveld van drie hectare brandde daardoor af. Later op de ochtend werden twee raketten op Israel afgevuurd. Israel reageerde met een vergeldingsbombardement, waarbij ten oosten van Khan Younis een tuktuk werd geraakt. Woordvoerder Adnan Abu Salmiya van de medische hulpdiensten in Gaza zei dat vier mensen werden gewond, van wie twee zeer ernstig. Eén van deze twee overleed later. De gewonden zouden lid zijn van de Volksverzetscomités.

4 opmerkingen:

Elisabeth de Boer zei

Ik vrees dat hierop een bombardement zal volgen en dat het publiek niet tot rust komt voor er minstens 4 Palestijnen zijn gedood.

Trees zei

Hier gaan we Elizabeth, van facebook page 'Africa to Gaza Aid convoy".

4 PALESTINIANS DEAD
Israeli warplanes targeted a motor cycle in Rafah killing at least 4 Gazans. This came shortly after an Israeli soldier and a Palestinian fighter were killed in clashes east of Khanyounis in the southern Gaza strip. Israeli forces backed by planes, tanks, artillery and drones responded by firing some 30 rockets and bombs and heavy gunfire in the area, setting large areas of agricultural lands ablaze.

Elisabeth de Boer zei

Een aantal jaren geleden, na een aanslag op Israelische militairen hebben ze ook gewoon willekeurig 's nachts een tiental Palestijnse agenten op de Westoever gedood. Volgens mij zijn dat represailles en zijn die strafbaar.

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/we-killed-police-for-revenge-israeli-soldiers-confess-492863.html

Anoniem zei

Waar hebben we daar eerder over gehoord?
Nu zijn de media stil, maar als het andersom was geweest zouden de media er volop aandacht aanschenken durf ik te wedden.

Corrie

VS doet niet mee met Israelische aanval op Iran, Israel mobiliseert 2 divisies voor Rafah

Het Israelische oorlogskabinet vergadert (Isr. regeringsvoorlichtingsdienst)  President Biden heeft de Israelische premier Netanyahu verteld...