donderdag 12 juli 2012

Eén Palestijn gedood en vijf gewond bij twee Israelische aanvallen op Gaza

Gewonde militant van Hamas wordt het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengereden. (AFP)

De Israelische luchtmacht heeft donderdag een militant van Hamas gedood en twee anderen gewond bij een aanval op een trainingsgebied van de Ezzedine al-Qassem Brigades van Hamas in het oosten van Gaza-stad. 
Medische kringen identificeerden de dode man als Mahmud al-Hiqi, 27. De andere twee die matig ernstig gewond raakten, waren eveneens militanten van Hamas. Er was geen commentaar van de Israeli's.
Israelische tanks hadden kort daarvoor het vuur geopend op een auto die reed in de wijk Shuajiyeh, niet ver van de plaats van de luchtaanval. De auto werd geraakt door een granaat. Drie mensen werden daarbij gewond. De toestand van één werd door medici omschreven als kritiek.
Een Israelische militaire woordvoerder zei naar aanleiding van die eerdere aanval dat artillerie en de luchtmacht het vuur hadden geopend op 'een terroristische gevechtseenheid die positie innam om een anti-tank-raket af te vuren op Israelische eenheden die routine-activiteiten uitvoerden bij de grens'. Maar Palestijnse medische kringen konden niet vaststellen of de gewonden militanten waren of burgers. 
In de Israelische verklaring werd ook gezegd dat maandag vanuit Gaza een luchtdoelraket op Zuid-Israel was afgevuurd, maar later zei een woordvoerster dat die mededeling gebaseerd was op een vergissing.
In juni werden bij Israelische aanvallen op Gaza 15 mensen gedood van wie een drietal kinderen, en tientallen mensen gewond. Vanuit Gaza werden aal reactie meer dan 200 raketten op Israel afgevuurd. Het geweld begon toen, nadat Israel een aanval vanuit de Sinai op Israeli's die aan de grens aan het werk waren, waarbij één Israeli werd gedood, beantwoordden met aanvallen op Gaza.

Geen opmerkingen:

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...