zaterdag 14 juli 2012

Gewapende Palestijn gedood bij noordgrens van Gaza


(Foto Ma'an)
 Palestijnse medische hulpverleners hebben zaterdag het lichaam geborgen van een man die vrijdagmiddag  in de Gaza-strook bij de noordelijke grens met Israel door de Israeli's was doodgeschoten. Het lichaam van  de man, die nog niet geïdentificeerd kon worden, werd opgevist na coördinatie met Israel en overgebracht naar het Kamal Udwan ziekenhuis in Jabaliya.  
Volgens een Israelische legerwoordvoerster was de man gewapend en had hij dicht bij de grensovergang Erez het vuur geopend op een Israelische patrouille. De militairen hadden het vuur beantwoord en hem neergeschoten. Geen van de Israeli's raakte gewond.
Eerder, in de heel vroege ochtend van vrijdag schoten Israelische militairen een man dood die vanuit de Sinai illegaal Israel probeerde binnen te komen. Een tweede man raakte gewond. De mannen waren ongewapend. Volgens de Israelische pers ging het om inwoners van Gaza. Het incident vond plaats niet ver van de plek waar half juni een Israeli werd gedood bij een aanslag. (Die aanslag werd aanleiding voor een serie Israelische aanvallen op Gaza waarbij 15 mensen werden gedood en waarbij vanuit Gaza meer dan 200 raketten op Israel werden afgevuurd).

Geen opmerkingen:

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...