maandag 9 juli 2012

Politiemannen die gewonde Palestijn langs de weg dood lieten gaan krijgen 2,5 jaar

Een rechter in Jeruzalem heeft maandag twee voormalige Israelische politiemannen veroordeeld tot 2,5 jaar  gevangenisstraf wegen het langs de weg achterlaten van een gewonde Palestijnse autodief. De Palestijn overleed ter plekke, zijn lichaam werd twee dagen later gevonden. 
De gebeurtenis had plaats in 2008. Een Palestijn uit Gaza die Israel illegaal was binnengekomen stal een auto en verongelukte ermee. Hij werd met botbreuken en neurologisch letsel naar het Sheba ziekenhuis in Tel HaShomer gebracht, maar toen bleek dat het om een illegale Palestijn ging, in zieke staat en nog verbonden aan een katheter weer weggestuurd. Er bleek geen plaats in de gevangenis en de twee politiemannen, Baruch Peretz en Asaf Yakutieli, lieten hem toen achter langs de weg bij de legerplaast Ofer op de Westoever. Ze dachten dat hij wel gevonden zou worden. Dat gebeurde inderdaad, twee dagen daarna. De Palestijn was toen overleden aan uitdroging. 
De rechter noemde het gedrag van de politiemannen 'misselijkmakend'. De twee gaan in beroep.    

2 opmerkingen:

Trees zei

Haaretz: De politieagenten hadden gedacht dat hij wel door een Palestijnse automobilist meegenomen zou worden, maar ze waren vergeten dat de weg waar hij achtergelaten was, het verboden is voor Palestijnen.

Commentaren op dit artikel in de Israelische pers zijn niet misselijk. De 2 politieagenten zijn helden,die man was een illegaal, autodief, dus die agenten valt niets te verwijten. Inderdaad misselijkmakend

Anoniem zei

Het is toch droevig dat je zo over je medemens denkt. Net als die jongen die een schop kreeg. daar zeiden ze toch ook van dat ze hem dood hadden schoppen.

Corrie

Israelische rechters onteigenen opnieuw een Palestijns huis in Silwan ten bate van de kolonisten

Het huis van de familie Samrin (Sumarin) in Silwan (FotoVrede Nu)  Een dag voor de deadline die Bibi Netanyhau zich had gesteld om dele...