dinsdag 17 juli 2012

Wegens vakantie (nagenoeg?) gesloten & een heuglijk feit


 

De komende 12 dagen is dit blog wegens vakantie een tijdje verminderd actief tot geheel inactief (afhankelijk van de omstandigheden). De eerste dagen van augustus wordt de praktijk als alles meezit weer op de oude voet hervat.

Intussen heb ik een blije mededeling. Ik heb het op deze plaats niet zo vaak over persoonlijke omstandigheden, maar ditmaal kan ik het niet nalaten te melden dat Sarah, mijn jongste dochter (in september wordt ze 18) dit jaar niet alleen haar eindexamen VWO cum laude heeft gehaald, maar ook nog eens in Parijs met een klein groepje is uitgeselecteerd voor een 'double cursus philosophie et sciences' aan de Sorbonne en het Institut Pierre et Marie Curie. (Met 'sciences' worden vakken als natuurkunde, scheikunde, wiskunde en biologie e.d bedoeld).
Ik ben daar blij, maar toch ook wat sprakeloos onder. En ontzettend nieuwsgierig natuurlijk hoe ze het er de komende tijd vanaf gaat brengen. Nog meer goed nieuws - en gezien de heersende kamer- en woningnood in Parijs nauwelijks minder belangrijk - is dat ze met hulp van bekenden ook nog eens een dak boven haar hoofd heeft gevonden. (Thijs Berman, heel erg veel dank!).
Verbazende ontwikkelingen allemaal. Fijn ook, gezien mijn francofiele neigingen, dat de band van de familie met Frankrijk nog wel even blijft bestaan.

11 opmerkingen:

Ben zei

Abu,
Alle reden om een feestje te bouwen.
Felicitaties aan je dochter.

Trees zei

gefeliciteerd, op zo'n dochter mag je trots zijn. Fijne zomer. (Ik hoop met een beetje zon, hier hebben we er te veel van)

Anoniem zei

Abu, fijne vakantie en wat geweldig nieuws over je dochter. Mag je best trots op zijn. Leuk dat je ons dit meegedeeld hebt.
Ik wens haar veel succes met haar studie.

Corrie

Feng zei

Proficiat met je dochter

Anoniem zei

Gefeliciteerd met het succes van je dochter, ook de felicitaties aan haar. Goed dat je vakantie neemt en even afstand van alle ellende en negativiteit van sommige mensen op je blog.
Geniet en tot in augustus( zal je wel missen)
gr. Jose

Boris zei

Super !

Daphne zei

Wat een mooie mijlpaal, Abu Sara. En wat een bijzondere studie. Heerlijk nieuws!

Daphne zei

Laat ik Sarah nu eerst goed hebben geschreven, en fout verbeterd wegens twijfel...

Heleen zei

Gefeliciteerd! Er is niets zo fijn als dat het goed gaat met je kinderen (ik spreek uit ervaring). Fijne vakantie, ik zal je blog missen. Misschien ga ik ook maar met vakantie!
Heleen

Anoniem zei

Admiring the time and energy you put into your website and detailed information you offer.
It's nice to come across a blog every once in a while that isn't
the same old rehashed information. Excellent read!
I've bookmarked your site and I'm adding your RSS feeds
to my Google account.
Also see my webpage > acura

Abu Pessoptimist zei

Inmiddels - het is nu 2 augustus - ben ik weer terug. Ik dank jullie allemaal hartelijk voor jullie aardige reacties. (Het was niet goed mogelijk eerder te reageren, de meeste tijd zat ik namelijk in een tent).

Israelische rechters onteigenen opnieuw een Palestijns huis in Silwan ten bate van de kolonisten

Het huis van de familie Samrin (Sumarin) in Silwan (FotoVrede Nu)  Een dag voor de deadline die Bibi Netanyhau zich had gesteld om dele...