zaterdag 18 augustus 2012

Eid Said!

Eid el Fitr, de afsluiting van Ramadan, begint deze zondag. Diegenen die het vieren wens ik een eid said, een vrolijk feest. (De foto nam ik verleden jaar in de wijk Sayyeda Zeinab in Cairo). 

2 opmerkingen:

daniella van den akker zei

je foto inspireerde me om eindelijk eens deze wijk te bezoeken, op de tweede feestdag! de sabbil tegenover de moskee van sayyida zeinab die gerestaureerd is met nederlands geld (delfts blauwe tegeltjes meen ik)was helaas gesloten, maar ik weet hem nu te vinden. De Rafa3i moskee en ibn Tulun met uitzicht vanaf de minaret, onvergetelijk. Groet

"Trees met een kleine t zei

Dit bericht stemt een mens weer tot hoop , zou het ooit goed komen met de moslimwereld??""Een Egyptische rechtbank heeft dinsdag 14 islamisten ter dood veroordeeld wegens moord. Zij hadden vorig jaar een bank en een politiepost op het Sinaï-schiereiland overvallen en zeven mensen gedood. De rechters bepaalden dat het vonnis door ophanging wordt voltrokken. .

De islamisten zijn leden van de beweging Tawhid wal Jihad (Monotheïsme en Heilige Oorlog). Op de Sinaï aan de grens met Israël is het ook nu onrustig.

De regering in Caïro heeft moeite daar haar centraal gezag te doen gelden. Eerder deze maand doodden islamisten aan de grens met Israël 16 Egyptische grenswachten.""