woensdag 29 augustus 2012

Naderende ontruiming 'outpost' Migron werpt schaduwen vooruit.


Kolonisten hebben woensdagmorgen vroeg brand gesticht in een auto en leuzen op muren geschreven in het dorpje Al-Zira, bij Ramallah. Op een auto staat het woord Migron, naam van een zogenoemde 'outpost'  die na een uitspraak van het Israelische hooggerechtshof - en nadat er al eerder uitstel voor verleend was - nu voor het eind van de maand ontruimd moet worden.  
Dit soort 'price tag' activiteit lijkt langzamerhand onderdeel te zijn geworden van een soort folklore waar de Palestijnen maar beter aan kunnen wennen, want ertegen optreden schijnt te moeilijk te zijn voor de Israelische politie. 
Er gebeuren overigens ook ernstiger dingen. Maandag werd de 65-jarige Ibrahim al-Adra uit het dorpje Bir5 al-Idd bij Hebron, aangevallen door acht kolonisten uit de nederzetting Mitzpe Yair. Ze bekogelden hem met Stenen. Het incident werd bevestigd door het Israelische leger. Al-Adra is met matig ernstige verwondingen opgenomen in een het ziekenhuis in Hebron.

 

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...