vrijdag 28 september 2012

Bibi's Coyote moment


Bibi Netanyahu bij de Algemene Vergadering van de VN. Wat was het weer een geweldige show. Elk jaar is het lachen, gieren, brullen. Vorig jaar was het 'de onverzadigbare krokodil van de militante islam':

And these critics continue to press Israel to make far-reaching concessions without first assuring Israel's security. They praise those who unwittingly feed the insatiable crocodile of militant Islam as bold statesmen. They cast as enemies of peace those of us who insist that we must first erect a sturdy barrier to keep the crocodile out, or at the very least jam an iron bar between its gaping jaws. 

Dit jaar was het het met een rode viltstift tekenen van een 'rode lijn' op een kindertekening van 'de Iraanse bom'. Een act die allerwegen werd vergeleken met een optreden als William E. Coyote uit de welbekende Roadrunner-strip. 'Bibi's Wile E. Coyote' moment, noemde Richard Silverstein het op zijn blog Tikun Olam.
In Israel verzamelde de blog +972 een groot aantal cartoons die naar aanleiding van Bibi's met plechtige stem uitgevoerde slapstick  verschenen. Sommige haakten aan bij de Roadrunner in de rol van Iran, andere zagen er meer Bugs Bunny in.
 (Noa Angel)

Weer andere (de twee hieronder) verwezen naar Stanley Kubrick's onvergetelijke film 'Dr Strangelove, or How I Stopped Worrying and Learned to Love the Bomb'.   
(Shira Glezerman)

 (Amir Schiby)

Op de site Mondoweiss, tenslotte, werden de volgende twee meer serieuze cartoons overgenomen: 
Qgbd8F
(Ozzy Bon Halen)

A30wGKjCAAAsy2y jpg large  US Campaign to End the Israeli Occupation)

Concluderend mogen we vaststellen dat Netayahu donderdag met zijn waarschuwingen dat Iran in het voorjaar, dan wel uiterlijk deze volgende zomer, in staat zal zijn een nucleaire bom te vervaardigen, niet nagelaten hebben indruk te maken. Misschien dat het goed is er nog eens op te wijzen dat Netanyahu bloedserieus was en trouwens ook al wat eerder het waarschuwende vingertje heeft geheven. Twitig jaar geleden al, om precies te zijn. Helaas tot nu toe tevergeefs. Voor de goede orde geef ik hier nog maar eens het staatje weer dat Scott Peterson van de Christian Science Monitor een jaar geleden opstelde:
1992: Israeli member of parliament Binyamin Netanyahu predicts that Iran was “3 to 5 years” from having a nuclear weapon.
1992: Israeli Foreign Minister Shimon Peres predicts an Iranian nuclear warhead by 1999 to French TV.
1995: The New York Times quotes US and Israeli officials saying that Iran would have the bomb by 2000.
1998: Donald Rumsfeld tells Congress that Iran could have an intercontinental ballistic missile that could hit the US by 2003.
(Zie voor meer bijzonderheden ook hier). 

 Update: Op de Washington blog wordt nog eens een video van stal gehaald uit 2002, waarop te zien is dat Netanyahu in het Amerikaanse Congress uiteenzet dat er absoluut geen enkele twijfel 'whatsoever' bestaat dat Saddam Hussein werkt aan een atoombom. Hij zou uranium verrijken in centrifuges zo groot als een wasmachine die verspreid over Irak stonden: Ik denk niet dat het nodig is hier te herhalen dat er nooit één enkel spoor van massavernietingingswapens is gevonden na de Amerikaanse inval van 2003, die mede door Israel was aangemoedigd. Over de betrouwbaarheid van de Mossad en andere inlichtingendiensten gesproken.


Netanyahu's verhaal uit 2002 lijkt akelig veel op dat wat hij deze donderdag hield in de VN-assemblee. Wie wil vergelijken: klik hier voor de video van zijn Roadrunner-act.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Abu, in het laatste Vredesmagazine staat een heel stuk over de kernbom van Iran, zeer duidelijk omschreven. Je kunt het vinden op internet.
Het gas,olie en strategische ligging is "de reden" en hopelijk zullen mensen zich niet gek laten maken door leugens en bedrog.http://www.vredesmagazine.nl/
Laat het IAEA ook eens het kernwapenprogramma van Israel inspecteren.
gr. Jose

Esther zei

Toen de leden van de Verenigde Nazi's applaudiseerden voor Ahmedinejad lieten zij weer zien deze naam dubbel en dwars te verdienen.
Jouw bericht Abu laat slechts je vooroordelen tegen Israël zien en je onmetelijke haat tegen dit land, haat gebaseerd op dezelfde gedachte als van moslims: jaloezie en afgunst. Islam is een mislukte ideologie en zionisme een gelukte. Spijtig voor jou, maar waar.

Elisabeth zei

Ja hoor Esther, de hele wereld bestaat uit Nazi's.

En het Zionisme is echt niet zo'n succesverhaal. Het is een ramp gebleken voor Joodse gemeenschappen over de hele wereld die gedecimeerd zijn, en het heeft het morele gezag van het Jodendom ernstig aangetast. Bovendien is het de vraag of Israel nog een lange toekomst voor zich heeft, gezien de totale impasse waarin het zich gemanoevreerd heeft.

Er zijn kansen genoeg geweest om geaccepteerd te worden in de regio en als mensen als Uri Avneri het beleid hadden kunnen bepalen was er allang een modus vivendi gevonden, maar Israel heeft nooit een kans voorbij laten gaan om de kans op vrede te laten lopen.

Denk jij dat Israel over 200 jaar nog bestaat Esther? Of over 100 jaar?Esther zei

Dat decimeren komt dan ook geheel op rekening van moslims te staan. Of is jou dat ontschoten?
Die zogenaamde impasse waarover jij het hebt komt geheel voor rekening van de communisten in het Witte Huis (Obama heeft toegegeven dat hij dit is) en de bende er om heen (Axelrod, Clinton, Carney, Holder, Wasserman Schultz) Dit zijn pure racisten en criminelen, zeker Holder met zijn wapensmokkel naar Mexico. Al dat paaien van de vijand van het westen, de islam vanaf dag 1 in Caïro heeft als resultaat gehad dat islamitische landen de clowns in de VS terecht zien als slapjanussen en dus hun kans waarnemen om dezelfde sharia-staat te willen als Iran en dus nemen de bendes hun kans waar zoals men nu in alle landen ziet. Israël heeft nergens iets mee te maken en is nergens debet aan. Schuld aan alle oorlogen zijn figuren als Obama en iemand als Schulz die door het stof kruipt van moordenaars.
Je bent volledig het overzicht over de gebeurtenissen kwijt, Abu.

Ik weet 1 ding zeker en dat is dat Europa niet meer zal bestaan zoals deze nu is aangezien in Brussel dezelfde onbenullen en dhimmies zitten als in het Witte Huis dat bovendien nog geïnfiltreerd is door de Moslim Broederschap, met open armen ontvangen door de kalief zelf. Overigens kruipt Clinton nagenoeg met Abedin, MB-aanhangster in bed.

Joden hebben bij moslims nog nooit moreel gezag gehad en ook niet bij politiek links zoals met kan lezen in hun partijprogramma en kan waarnemen als het tuig van de Internationale Socialisten de straat opgaat en met hakenkruizen op spandoeken marcheert met in hun kielzog de schreeuwers dat alle Joden aan het gas moeten. Steevast zijn dan de coryfeeën van SP aanwezig en niet te vergeten de 'elite' van d PvdA.

Met Israël's politiek heeft de ellende in het MO niets te maken. Iedereen die niet deugt is immers een Jood in ogen van het volk in het MO (een enkeling uitgezonderd). Mubarak was immers ook van de ene dag op de andere een Jood.
Nee Abu, moslims hangen een foute ideologie aan, net als socialisten. Maar omdat hun programma naadloos op elkaar past kunnen zij het goed vinden totdat een moslim zijn kans waarneemt zoals in Lybië, dan wordt de dhimmie gedood (en is de ander 'ontzet')

(om je gerust te stellen, ik vertrouw op het Israëlische leger, niet op de leugenaars in Washington)

Abu Pessoptimist zei

Ik denk dat je Elisabeth en mij een beetje met elkaar verwart, Esther. Maar erg belangrijk is het niet, want ik schaar me volledig achter haar opmerking dat de hele wereld uit nazi's bestaat. Jou lezende is dat namelijk de enige conclusie die er valt te trekken. Maar dan ook echt de enige.

Israeli's doden een man in Tulkarem

Het Israelische leger heeft donderdag, op de eerste dag van de maand Ramadan, het huis belegerd van Amir Imar Abu Khadijeh in  het dorp Izba...