woensdag 12 september 2012

VS-missies in Cairo en Benghazi bestormd en vier diplomaten gedood als reactie op anti-Islam film


 
Nieuwe update 14 september.
Tenminste zeven mensen zijn vrijdag omgekomen bij nieuwe rellen naar aanleiding van de anti-moslimfilm 'The Innocence of Muslims'. Drie mensen werden gedood tijdens een bestorming van de Amerikaanse ambassade in Khartoum, twee mensen verloren het leven bij een bestorming van de Amerikaandse ambassade in Tunis (daar vielen ook 29 gewonden), één man werd gedood in Cairo en nog een dode viel bij rellen in de Noordlibanese stad Tripoli. In totaal ware er onlusten in meer dan 20 landen, waaronder de Palestijse gebieden, Bangladesh, Nigeria,  Yemen en Sri Lanka. 
The New York Times meldde intussen dat de naam Sam Bacile van de maker waarschijnlijk fake was, en dat het mogelijk ging om iemand met de naam Nakoula Bassely Nakoula, een benzinepomphouder met een frauduleus verleden en een bekende hater van de islam. Hij zou geen Israeli zijn en evenmin Joods.  Hij zou hebben samengewerkt met pastor Terry Jones en zakenlieden die de islam een kwaad hart toedragen.  
    

Updated.  De Amerikaanse ambassadeur in Libië en drie leden van de diplomatieke staf zijn dinsdagavond omgekomen, nadat een boze menigte het Amerikaanse consulaat in de Oost-Libische Benghazi en een ander pand va de Amerikanen had bestormd, beschoten met onder meer mortieren en in brand gestoken. De ambassadeur, Christopher Stevens, kwam daarbij om door rookvergiftiging. Drie andere leden van de diplomatieke staf kwamen eveneens om. Het consulaat brandde uit (zie foto/AP).
In Cairo werd de Amerikaanse ambassade bestormd, vlaggen vernield en de muren beklad (foto onder/AP). Aanleiding voor de aanvallen was dat een trailer van een anti-Islam film op YouTube is uitgebracht waarin Mohammed als een fraudeur en de islam als een corrupte godsdienst worden  uitgebeeld. Maker va de film is een 56-jarige Israelische Amerikaan, Sam Bacile, die dacht daarmee Israel te helpen. Bacile had voor de film vijf miljoen dollar opgehaald bij diverse Amerikaanse Joden en  werkte samen met de geschifte pastor Terry Jones, die eerder al eens een Koran verbrandde, met de nodige doden in Afghanistan als gevolg. Voor meer bijzonderheden en de trailer van de film, kijk  hier, op mijn Engelstalige blog. 
 Protesters destroy an American flag pulled down from the U.S. embassy in Cairo, Egypt, Tuesday, Sept. 11, 2012. Egyptian protesters, largely ultra conservative Islamists, have climbed the walls of the U.S. embassy in Cairo, went into the courtyard and brought down the flag, replacing it with a black flag with Islamic inscription, in protest of a film deemed offensive of Islam. (AP Photo/Mohammed Abu Zaid)w

2 opmerkingen:

Esther zei

Mooi broodje aap verhaal weer.
De maker van de film is geen Israëliër en ook geen Jood. Werkelijke naam Nakoula Basseley Nakoula. Had je al kunnen weten voor je dit stukje schreef. Terry Jones heeft er ook al niets mee te maken, net zomin als 'de joodse gemeenschap' waarachter hij zich schuilt.
De aanleiding, noch oorzaak is de film, de oorzaak is de islam zelf, een ideologie van haat.
Voor de gecoördineerde aanvallen moet je in Teheran zijn waar Mosi Ahmedinejad sprak, want er is niets spontaans aan het hysterische gedrag van dit volk. In de meute zag men ook terroristen die er anders zelden of nooit bij zijn.
Alles een mooi excuus om de sharia in te voeren zoals Morsi al maanden terug zei en wat je niet geloofde.

Medeschuldige is Obama, terecht een lege stoel zoals Eastwood zei. Meent dat hij de vrijheid van meningsuiting kan of mag inperken, die excuses aan de moordenaars aanbiedt, en vervolgens nog eens excuses over excuses waarna Clinton alles nog eens overdoet in Marokko en zegt dat de islam een 'fantastische religie' is. Toont hij niveau nog eens duidelijk.

Obama speelt president. Een onbenul erger dan de pindaboer die met ieder land ruzie heeft gemaakt en ieder land in de steek heeft gelaten of overgelaten heeft aan moordenaars en terroristen.
Overigens zou je er goed aan doen iets aan je Judeofobie te doen. Je reageert net als moslims, direct aangebraden en altijd ten onrechte.

Abu Pessoptimist zei

Esther, het oorsprokelijk verhaal hierboven was een ingedikte versie van wat het persbureau AP meldde. De New York Times van vandaag geeft nieuwere bijzonderheden. Waaronder dat een zeker meneer Nakoula (wie heet er in godsnaam zo) mogelijk de naam Sam Bacile heeft gebruikt als een alias. Hij heeft samengewerkt met Terry Jones, volgens de NYT, en met leden van de joodse gemeenschap.
Op de rest van de opmerkingen die je meent te moeten maken ga ik niet in.