zaterdag 20 oktober 2012

Israel onderschept weer scheepje voor Gaza


Israel deed het weer. Het scheepje 'Estelle' van de Gaza Flotilla met hulpgoederen voor Gaza en met een bemanning van 20 activisten, onder wie vijf parlementariërs uit Zweden, Noorwegen, Spanje en Griekenland, en een drietal Israeli's, is opgebracht. De Estelle, 53 meter lang, had aan boord: twee olijfbomen, 41 ton cement, 300 voetballen, orthopedische en medische uitrusting, kinderboeken, muziekinstrumenten, theateruitrusting en een radio. Inderdaad, uiterst gevaarlijke strategische goederen. Denk je eens in wat terroristen niet allemaal zouden kunnen doen met 300 voetballen! Vandaar dat Israel de Estelle zaterdagmorgen aanhield, in de internationale wateren, zoals Israel dat meestal doet, en naar de Israelische haven Ashdod sleepte. In navolging van de Egyptische blogger Hossam Hamalawy hef ik dus ook maar de middelvinger: Fuck Israel.
De Israelische militaire woordvoerder had nog de treurige moed te twitteren dat de blokkade van Gaza 'legaal' is volgens een rapport van de VN (het zogenoemde Palmer-rapport). Een bespreking van dat rapport en een uitleg waarom de conclusie van het rapport niet deugde, staat hier.
en nog een keer hier (helaas beide in het Engels). Fuck Israel (bis).

15 opmerkingen:

trees zei

Goed werk van Israel, ze kunnen geen risico meer nemen na al die lafhartige aanslagen door moslimgespuis. Het is niet anders, Abu, wen er maar aan.

Abu Pessoptimist zei

Lafhartige aanslagen, trees? De laatste jaren kan ik me voornamelijk lafhartige (lucht)aanvallen herinneren, gepleegd door jodengespuis (om jouw terminologie te hanteren).

trees zei

Waarschijnlijk dachten de israeliers dat het scheepje de "Estelle Cruijff" was en met de ongedekte Goldcard van de marokkaanse crimineel Badr Hari gratis boodschappen kwamen doen in Isreal, hahahahaa

Anoniem zei

trees, ben je nou achterlijk of doe je maar zo.

Corrie

Esther zei

Net als de vorige keer stellen de zogenaamde 'hulpgoederen' niets voor. De vorige keer bestonden deze uit medicijnen die ver over de vervaldatum waren en uit speelgoed (nu alweer), beter, afdankertjes en troep. Zoveel heeft links over voor de hongerende 'Palestijnen', die tot de diksten ter wereld horen en waarvan ruim 15% aan ernstige obesitas lijdt. Mij lijkt dus fitness apparatuur, fietsen en zwembroeken en bikini's beter besteed dan muziekinstrumenten, wat dat ook mag zijn.

Dat er enorm geleden wordt is ook te zien aan de paardenraces in Gaza, het nieuwe voetbalstadion, de winkelcentra, de goed gevulde winkels, niet alleen met levensmiddelen, maar ook met bergen snoep, goud en andere sieraden.

Vreemd,(niet natuurlijk, de hetze tegen de enige democratie in het MO moet doorgaan), dat links dan toch maar steeds weer beweerd dat Gaza net het getto van Warschau is.

Elisabeth zei

Ach Corrie, als Estelle een crimineel Joods vriendje had gehad (Bram Moszkowicz of zo) dan hadden we trees niet gehoord. Ze is door en door een raciste, en haar haat volgt de huidige mode. Had ze 60 jaar geleden geleefd dan hadden ongetwijfeld de Joden het bij haar moeten ontgelden...

Abu Pessoptimist zei

Ach Esther, de hulpgoederen zijn niet zo belangrijk, het gaat erom de blokkade aan de kaak te stellen. Ik wens je van harte zo'n leven toe, met paardenrennen, voetbal, winkelcentra, bergen snoep; met goud en andere sieraden, en met een totaal gebrek aan werk, de onmogelijkheid een behoorlijke studie te volgen, een krakemikkige gezondheidszorg (geen bijscholing, geen nieuwe sophisticated apparatuur)en de onmogelijkheid van een reis naar het buitenland. Wat zul je je gelukkig voelen. Ik stuur je wel een 2e hands fiets als het zover is. (Hoewel, die komt natuurlijk niet door de blokkade).

trees zei

Ach Abu, als de arabieren niet zo'n goed leven hadden gehad in de Gaza, met alle riante hulpgelden van de kafirs uit het Westen, hadden ze allang hun kameel gezadeld en waren vertrokken naar Jordanie, Syrie of Egypte.

Abu Pessoptimist zei

trees, het meervoud van kafir is kufar, voor als je het weer eens te onrechte gebruikt. Jou wens ik ook een leven in Gaza toe, levend van de bedeling van die kufar. 'S kijken hoe goed dat bevalt. En met net zo weinig mogelijkheden om je kameel te zadelen als de mensen daar. Bij gebrek aan kamelen. Die heb je daar namelijk niet, netzomin als open grenzen.

Esther zei

Krakkemikkige gezondheidszorg? Ja dat weet ik, maar de 'regering' die men koos kreeg men met alles er op en er aan, dus 100% rotzooi en wel zodanig dat van de honderden miljoenen niets overblijft aangezien het een grote criminele bende is.

Al die Arabische 'broeders'en 'zusters' Abu, zijn huichelaars en smeerlappen van het ergste soort, gelet op hun weerzinwekkende sharia-wetgeving, maar o, wat jammeren zij als zij menen het loodje te leggen dan weten zij feilloos Tel Aviv te vinden en worden nog gratis behandeld ook. Want zelfs de miljarden die deze terreurstaten verdienen worden geïnvesteerd in wapens, moskeeën gebouwd in het westen (van die weerzinwekkende megalomane suikertaarten en dat om te imponeren), fokpaarden, valken, prostitués enz, maar nooit aan gezondheidszorg. Al die landen, neem hun olie weg en zij zijn nergens, net als nu. Niet zomaar zei Qaradawi dat het schandelijk is dat Arabische landen niets presteren. Maar hij gaf gelukkig zelf het antwoord: omdat de Arabier aartslui is en daarin geef ik hem gelijk.
En dus reist men naar Israël dat in 60 jaar een bloeiende staat is geworden, maar hierom een doorn is in de ogen van de moslims.

Dus Abu, je dient de islam de schuld te geven voor het blijven steken in de 7e eeuw. Islam houdt mensen achterlijk, wereldwijd en daarmee heeft Israël niets te maken.

trees zei

Meervoud van kafir in het Nederlands is kafirs.

Er zijn genoeg mogelijkheden voor de arabieren om Gaza te verlaten bijv via de tunnels. Als de Israeliers een weekje niet hadden opgelet was zomaar heel de Gaza leeggestroomd. Het is duizend maal makkelijker om de Gaza strook te verlaten , dan om "asiel"te zoeken in Europa en toch miechelt het hier van de "asielzoekende"moslimarabieren.

Abu Pessoptimist zei

Esther, dat jij in een auto kan rijden, of indien nodig open hartchirurgie kan ondergaan, heb je te danken aan de Arabisch/islamistische wereld (waaraan plaatselijke joden en christenen ook hun deel hadden) die zorgde dat wij wiskunde, meetkunde, astronomie en geneeskunde hebben en de klassieke Griekse denkers kregen overgeleverd. Zij zorgden daarvoor toen de mensen hier nog moesten leren wat zeep was en wat je ermee kan doen.
Voor de rest: je hebt wel weer voldoende racisme gespuit voor dit onderwerp, zou ik zeggen. Dus laat het hier maar bij.

Abu Pessoptimist zei

trees, voor jou geldt hetzelfde. Dit was genoeg racistisch geneuzel voor het moment. Misschien laat ik je wel weer door bij een volgend onderwerp.

Esther zei

IDF brings Estelle into Ashdod port, finds no humanitarian equipment onboard

http://www.timesofisrael.com/netanyahu-says-gaza-bound-activists-aimed-to-provoke-slander-israel/

Geen piano's of 'noodzakelijke medicijnen', zoals verwacht.

Abu Pessoptimist zei

Vervelend hoor, Esther, mischien waren die soldaten hu bril vergeten? Of moet jij ook een iets betrouwbaarder krant erbij lezen?