vrijdag 19 oktober 2012

Israel rondt planning af voor de bouw van 800 woningen in Gilo (Oost-Jeruzalem)Israel heeft donderdag plan no.13157 voor de bouw van 800 nieuwe wooneenheden in de nederzetting (wijk) Gilo van Oost-Jeruzalem  gepubliceerd in de krant Maariv, zo bericht Hagit Ofran van Vrede Nu op haar site 'Eyes on the ground in Jerusalem'. De publicatie is de laatste fase in het planningsproces. Twee weken hierna wordt het automatisch van kracht. Daarna kunnen aannemers bij de gemeente een aanvraag indienen voor een bouwvergunning. In dit geval gaat dat via een tender (waarbij de voordeligste inschrijver wint). De tender zal binnenkort worden uitgebracht.  
Ofra voegt eraan toe dat er op dit moment twee plannen voor uitbreiding van Gilo in omloop zijn. Het huidige plan 13157 heeft betrekking op de West-helling van Gilo en was al in een eerste fase voor het publiek ter inzage gelegd in  april 2012 en voor 'validatie' aangemerkt op 24 juni. Die 'validatie' is nu met de publicatie een feit.   
Een tweede plan, no.13261 voor de bouw van 850 wooneenheden (met de mogelijkheid van een uitbreiding met nog eens 300 eenheden) heeft betrekking op de zuidelijke helling. Dit plan werd op 10 mei 2012 ter inzage gelegd. Het is nu wachten tot het wordt besproken door de districts planning commissie.

Geen opmerkingen:

Libanon heeft na 13 maanden dus eindelijk een nieuwe regering

Najib Mikati (Wikipedia) Libanon heeft na 13 maanden eindelijk weer een kabinet. Premier Najib Mikati, een telecommunicatie miljardair uit T...