maandag 15 oktober 2012

Israel schiet weer Palestijnen af, dodental in Gaza nu naar vijf

 
Een familielid van de Yassar al-Atakal die zondagmorgen van zijn motorfiets werd geschoten, neemt afscheid voor hij wordt begraven. (Reuters).

 Israel heeft zondagmiddag een nieuwe luchtaanval in Gaza uitgevoerd en daarbij twee mannen gedood en twee andere ernstig verwond. De aanval werd uitgevoerd op een tuktuk in Deir Balah in midden-Gaza, aldus Ashraf al-Qidra, woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Gaza. Het dodental als gevolg van Israelische aanvallen in het weekend is daarmee opgelopen naar vijf.
Medici identificeerden de doden als Izz Eddin Abu Nuseira (23) en Ahmad Abu Fatayir (22). Israel zei dat het 'terroristen' had uitgeschakeld die een raket hadden afgevuurd op Zuid-Israel.
De organisatie 'Volksverzetscomités' maakte bekend dat Abu Nuseira en Abu Fatayir lid waren van de Nasser Salaheddin Brigades van de organisatie en vijf mortiergranaten hadden afgevuurd op de Israelische militaire basis Kissufim ten oosten van Khan Younis 'in antwoord op Israelische misdaden'. De organisatie zei wraak te zullen nemen. 'We kondigen hierbij aan dat het tijd is de prijs te betalen en dat de bezetting de consequenties zal moeten dragen van haar misdaden'.  Ook de Islamitische Jihad kondigde aan dat de beweging klaarstond om 'gecoördineerd met de Ezzeddin al-Qassam Brigades van Hamas de Israelische agressie te beantwoorden'.
Eerder, zondagmorgen, werd bij een Israelische aanval op een motorfiets ten oosten van Khan Younis Yasser al-Atakal (24) gedood. Een andere persoon raakte zeer ernstig gewond. (zie bericht hieronder). Volgens Israel waren de mannen van plan geweest raketten op Israel af te vuren.
Zaterdagavond werden bij een luchtaanval in Jabaliya twee leden van een salafistische groepering van hun motorfiets geschoten. Een tienjarig jongetje dat voorbijliep raakte daarbij gewond.
De Israelische aanvallen zijn een reactie op Palestijnse mortier- en raketaanvallen die begonnen nadat Israel het vorige weekend in een drukke staat van Rafah een aanval uitvoerde op twee islamisten. Daarbij werden de islamisten en acht voorbijgangers gewond. Eén van de islamisten overleed later.      

Geen opmerkingen:

Libanon heeft na 13 maanden dus eindelijk een nieuwe regering

Najib Mikati (Wikipedia) Libanon heeft na 13 maanden eindelijk weer een kabinet. Premier Najib Mikati, een telecommunicatie miljardair uit T...