maandag 22 oktober 2012

Prijskaart aanval op Palestijns dorp onder het toeziend oog van Israelische militairen

Kolonisten hebben maandag een taxi in brand gestoken en racistische slogans gesprayed in het dorpje Abu al-Asja in de regio Hebron.Volgens de krant Haaretz schreven de kolonisten onder meer "prijskaart Susiya" en "groeten van Meir Ettinger." Susiya is de naam van een nederzetting waar kolonisten onlangs in moeilijkheden kwamen nadat zij een undercover politie-eenheid hadden aangevallen die zij hadden aangezien voor Palestijnen. Ettinger is volgens de krant een kolonist die de bewegingen van het leger op de Westoever in de gaten houdt.
Inwoners van  het dorp Abu al-Asja vertelden het nieuwsagentschap Ma'an dat de kolonisten van Susiya de auto in brand staken en de huizen bekladden in de aanwezigheid van Israelische soldaten die geen vinger uitstaken om het te verhinderen. Ma'an was echter niet in staat beeldmateriaal van het gebeuren te laten zien, want diezelfde soldaten hielden later wel verslaggevers van Ma'an en de Palestijnse tv aan en dwongen hen hun beeldmateriaal van hun camera's te deleten. De verslaggevers werden ook een tijd vastgehouden en pas losgelaten nadat het liaison-kantoor va de Palestijnse Autoriteit contact met de Israeli's had opgenomen. De eigenaar van de uitgebrande auto werd voor ondervraging meegenomen door de militairen.
Elders in dezelfde regio, in Wadi al-Ghrous te oosten van de stad Hebron, vernielde het leger maandag een waterbron, die toebehoorde toe aan Muhammad Said Ja'abari. De bron die met twee bulldozers onklaar werd gemaakt, lag dicht bij de nederzettingen Kiryat Arba en Givat Harsina. 

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...